6.3.16

Helmikuun langankulutus

Kauhistuneena viime vuoden lankavarastoni kasvamisesta päätin, että helmikuussa en saa ostaa lankaa ja joka päivä pitää valmistua jotakin. Yksi lapanen tai sukka riitti päiväsaldoksi. Ensimmäisessä päätöksessä en onnistunut pysymään. Ostin lankaa 200 grammaa, tosin tästä puolet ihan tarpeeseen, koska jämälankaraitasukkapari oli kesken sopivan värin puuttumisen vuoksi. Juu, ne piti tehdä jämälangoista, mutta kun sopivan väriset jämälangat ovat loppuneet :) Lisäksi keksin lankakaupassa tarpeen yhdelle 50 gramman kerälle, kun muistin, että lapseni tarvitsisi paksua merinovillapipoa kevyemmän pipon. Ostin siis ohuempaa merinovillaa kerällisen, josta tein heti pipon. Ja se kolmas lankakerä oli vaan pakko ostaa, kun halvalla sai ja väri oli kiva.

Harmaa talvipäivä vei vähätkin värit näistä päähineistä, alimpana on harmaa-musta pipo ja päällimmäisenä musta baskeri, mutta niiden välissä oleva baskeri on oikeasti vihertävä eikä noin harmaa. 

Helmikuun aikana valmistui 23 yksittäistä työtä ja 3 paria eli yhteensä 29 neuletta:
beige-kirjava baskerimyssykkä 60 g
musta baskeri Cannes-langasta 100 g
v.pun-harmaa pipo lahjoitukseen 55 g
v.pun-valkoinen pipo lahjoitukseen 65 g
harmaa-musta pipo lahjoitukseen 65 g
harmahtavan vihreä baskeri silkkivillaa 55 g
harmaa-sininen pipo lahjoitukseen 65 g
musta merinovillapipo lapselle 45 g
v.pun baskerimyssykkä lahjoitukseen 65 g
v.pun one row lace scarf lahjoitukseen 80 g
vihreä pipo lahjoitukseen 45 g
vihreät lapaset lahjoitukseen 65 g
vihr-t.sin kuvioneulepipo lahjoitukseen 40 g
vihr-t.sin kuvioneulelapaset lahjoitukseen 55 g
vihr-t.sin broken seed-pipo lahjoitukseen 45 g
vihr-t.sin broken seed-lapaset lahjoitukseen 60 g
3 x virkattu peittotilkku yht. 85 g
7 x virkattu jämälankapatalappu yht. 252 g

Sain kuin sainkin tavoitteeni täyteen ja joka päivä valmistui jotakin. Lankaa näihin kului yhteensä 1302 grammaa, joten vaikka ostinkin lankaa, niin lankavarasto keveni yli kilolla!

Viime kesänä kokosin pitkästä aikaa muutaman peiton virkatuista tilkuista ja samalla järjestelin lankoja uusia tilkkuja varten. Sen jälkeen olen järjestellyt noita jämälankoja uudemmankin kerran, koska villaisemmat jämälangat koitan käyttää patalappuihin ja näihin tilkkuihin ujuttaa sekaan keinokuituisia lankoja. Keskeneräisiä peittotilkkuja on laatikossaan monta odottamassa lisää lankaa, mutta näihin kahteen ja yhteen punaiseen tilkkuun löytyi tarpeeksi lankoja. Ehkä kesään mennessä on taas tarpeeksi yhteensointuvia tilkkuja, jotta saisin jonkun peiton koottua.


Ei kommentteja: