23.3.16

Pipotus

Koska tavoitteenani on saada joka päivä jokin käsityö valmiiksi, niin välillä pitää tehdä pikaisia pipoja ja kiriä aikataulua kiinni :) Samalla koitan kuluttaa epämääräisiä jämänyttyröitä varastosta pois. Nämäkään pipot eivät jää itselle vaan menevät lahjoitukseen jonnekin, vielä en tiedä minne.


Pari nyttyrää paksuhkoa mohairlankaa on pyörinyt nurkissa kauan. Haaleanvaaleanpunainen on ehkä jopa jämälankaa villapuserosta, jonka äitini neuloi minulle noin 30 vuotta sitten! Ainakin se on ihan samanväristä. Sovittelin näitä ensin pipoihin sileämpien lankoja kanssa ja koitin aloittaa huiviakin, johon olisi tullut näiden lisäksi ohuehkoa valkoista lankaa. Ei tuntunut tomivan mikään yhdistelmä, joten neuloin kahdesta mohairlangasta pipon. Tämä on vähän sellainen pidempi malli, kuvittelen, että joku teinityttö jopa voisi käyttää tätä. Molempia mohairlankoja jäi vielä, ehkä pitää tehdä johonkin pipoihin reunukset niistä.


Epätasaista, punakirjavaa ja villaisen tuntuista lankaa oli pienehkö pallo. Ajattelin, että raidoitan sillä pipoa niin pitkälle kuin riittää. Ja sitähän riitti juuri sopivasti päälaen kavennuksiin saakka. Vaaleanpunainen lanka on Seiskaveikkaa varaston kätköistä, sitäkään ei enää paljoa jäänyt tämän pipon jälkeen. 

Ei kommentteja: