29.3.16

Kevät tulee - tai sitten ei

Maaliskuu oli mielestäni sopiva aika siirtyä neulomaan keväisempiä baskerimyssyköitä. Näihinkin koitin käyttää varaston epämääräisyyksiä, joita en oikein mihinkään meinaa saada sopimaan. Olen huono käyttämään "kesälankoja", siksi neulon helteelläkin villasukkia :) Kesäisempiä lankoja kuitenkin on varastoon jostain päätynyt, näiden kahden baskerin lankojen alkuperästä ei ole mitään käsitystä. En muista ostaneeni niitä. Elleivät sitten ole olleet jossain sekalaisten lankojen pussissa, jonka olen kirpparilta hankkinut. Tai ehkä ovat tulleet jostain lahjoituksena tai vaihtarina.


Punaisen baskerin lanka on Lammy-merkkistä ja muistelisin, että tuon merkkisiä lankoja myytiin ainakin joskus muinoin Anttilassa. Olikohan tämä nyt puuvilla-viskoosi-sekoitetta, en muista. Ihan kivaa neulottavaa kuitenkin oli.


Valkoinen baskeri on Mimosa-lankaa, jota käytin jo hempeän setin pipoon. Nyt ei tätä puuvilla-akryylisekoitetta enää ole paljoa jäljellä, todennäköiseti upotan loput virkattuun peittotilkkuun. 


Kun sitten kevät otti takapakkia, niin halusin neuloa pois helmikuussa Lankaruudusta ostamani kerän Folksong-lankaa. Jo ostohetkellä mietin, ettei 50 gramman ja 75 metrin kerä riitä oikein mihinkään, mutta en voinut vastustaa halpaa hintaa ja kivaa väriä :) Aloitin ensin baskerimyssykän tavalliseen tapaan, tein reunaresorin Seiskaveikasta ja jatkoin Folksongilla. Eihän se riittänyt mihinkään... Purin reunukseen saakka ja mietin, miten saisin upotettua oranssia Seiskaveikkaa baskeriin niin ettei se näy :) Tein joka viidennen raidan oranssilla Seiskaveikalla niin, että neuloin yhden ja nostin yhden. Oranssi lanka upposi hyvin Folksongin joukkoon, mutta ei se riittänyt vieläkään... Purin taas resoriin saakka ja päätin tehdä baskerin broken seed -neuleena. En ole täysin tyytyväinen lopputulokseen, koska nätti Folksong ei oikein pääse oikeuksiinsa tässä. Mutta en enää jaksanut säätää :)

Ei kommentteja: