30.3.16

Pääsiäisen patalaput

Pääsiäinen sujui lomaillen vanhempieni luona ja lankalauantain kunniaksi selvitin äitini kanssa hänen (ja osittain myös minun) lankavarastoja. Sitä lankaahan meillä riittää :) Varaston setvimisessä löytyi lisää jämälankanyttyröitä virkattuja patalappuja varten. Sommittelin uusia väriyhdistelmiä sunnuntaiaamuna ja uusien nyttyröiden ansiosta sain pari keskeneräistä patalappua valmiiksi. Sunnuntai-iltana totesin, että olin siihen mennessä virkannut pääsiäisen aikana, jos kiirastorstaista aloitetaan, seitsemän patalappua. Päätin, että kyllä pääsiäisen saldo pitää tasan kymppiin nostaa ja maanantaina virkkasin puuttuvat kolme patalappua. Maanantai sisälsi reilut neljä tuntia autossa istumista, jolloin oli hyvää aikaa virkata. Tosin kolmannen patalapun valmistuminen vaati sitä, että virkkasin vielä illalla telkkarin ääressä sitä.


Sininen ei ole suosikkivärini, mutta sinistä jämälankaa riittää, joten pääsiäisen patalapuista puolet on sellaisia, että niissä on vähintään joka toinen raita sinistä.

Yksi maastoasuun sointuva patalappu :) tyylikästä musta-harmaata ja värikkäämpää violetti-aniliinia.


Tämä on siitä poikkeava patalappu, etten tehnyt aina yhtä kerrosta yhdellä värillä, vaan raidoitus perustuu punakirjavaan Pallas-lankaan. Käytin Pallas-nyttyröitä, joiden raitoja "jatkoin" niin, että aina ruskean väriosuuden keskelle virkkasin kerroksen ruskeaa, tummanpunaisen väriosuuden keskelle kerroksen tummanpunaista ja niin edelleen.


Ja sitten sateenkaaripatalappu - tykkään tästä niin paljon! Lankanyttyröitä pyöritellessä ajattelin, että kirkkaita värejä on niin vähän, ettei ne riitä raidoittamaan koko patalappua. Sitten keksin, että voihan niistä sateenkaariraitaisen patalapun tehdä. Jokaista väriä on suurin piirtein kolme kerrosta, paitsi keltaista, jota ei ole varastoissani oikeastaan ollenkaan. En meinannut malttaa laskea tätä käsistäni ollenkaan! Ja mieli tekisi virkata heti toinen samanlainen, mutta pitää sitä ennen etsiä lisää ainakin vaaleanvihreää ja violettia.


Ei kommentteja: