13.3.16

Hempee setti

Ostin muistaakseni noin vuosi sitten SPR:n Kontista Turusta kartion vaaleanpunaista, bukleetyyppistä lankaa. Langan koostumuksesta ei ole mitään tietoa eikä ostohetkellä ollut käyttötarkoituksestakaan tietoa. Ensin tein langasta one row lace scarf:in ja sen kaveriksi myssykkäbaskerin, jotka esittelin viime kuussa. Näiden jälkeen lankaa oli edelleen reippaasti jäljellä ja melko pitkien pähkäilyjen jälkeen päädyin tekemään siitä tuubihuivia. Katselin ohjeitakin, mutta en muista enää, että mistä lopullisen innoituksen tähän sain. 120 silmukkaa, ylä- ja alareunassa kerros oikein, muutoin toistui koko ajan *lanka puikolle, 2 oikein yhteen*. Puikkokokoakaan en pistänyt ylös, saattoi olla vitosen pyöröt. Neuloin siis suljettuna neuleena ja tarkoitus oli saada lanka käytettyä tähän kokonaan. Kierteenkin huiviin halusin. Tälläinen siitä sitten tuli:


Ihan kiva ja itse asiassa tämä näyttää kuvassa jopa paremmalta kuin oikeasti :) Tai ehkä se johtuu vain harvinaisen aurinkoisesta kevätpäivästä, joka sai kaiken näyttämään paljon paremmalta.

Ihan kaikkea lankaa en saanut tähän tuubihuiviin upotettua, kun en jaksanut alkaa laskea paljonko päättelyihin menee enkä varsinkaan halunnut purkaa. Loppulangasta halusin tehdä huiville kaveriksi pipon. Bukleemaista lankaa oli tarkoitus käyttää vain käänteeseen, mutta käänteestä olisi tullut jo turhan iso, jos olisin kaiken langan siihen käyttänyt. Niinpä bukleelangalla raidoitin vielä varsinaista pipo-osaakin, tosin tämä jää enimmäkseen tuon käänteen alle piiloon. Pipo-osassa on vaaleanpunaista Seiskaveikkaa, jota sain yhden keränlopun käytettyä kokonaan ja toisesta nyttyrästä vielä vähän jäi. Tuuppasin pipoon vielä valkoista epätasaista lankaa, jolle en oikein mitään käyttötarkoitusta ole keksinyt. Tämä valkoinen Mimosa-niminen lanka on myös vähän epätasaista ja koostumukseltaan akryylin ja puuvillan sekoitusta, Mimosa on tullut varastoihini "jostain", en ole ainakaan ostanut sitä. Mimosaa sain upotettua pipoon yhden kerän lopun ja aloitin toista täysinäistä kerää. Eli tässä pipossa on käytetty loppuun kolme eri kerää tai kartiota :)


Halusin kuvata pipon samassa puskassa kuin huivinkin, valitettavasti tänään ei vaan paistanut aurinko, joten pipo ei näytä niin hyvältä :) Vasta kuvatessa huomasin, että bukleelangassa oleva valkoinen säie ei olekaan valkoinen vaan ihan kellertävä. Hieman nyt häiritsee tuo kellertävä vivahde käänteen resorissa, mutta ainakin se sopii yhteen tuubihuivin kanssa. Tämä setti ei jää itselleni käyttöön, vaan päätyy Vaaka ry:n kautta jonnekin.

Ei kommentteja: