10.5.16

Sophie's Universe, parts 1-3

Olen jo useamman kerran täälläkin maininnut, että aloitin Sophie's Universe -peiton virkkaamisen, kun olin aikani ihaillut muiden tällä mallilla tekemiä peittoja. Tämä crochet along -projekti oli jo viime vuonna, mutta silloin minä en vielä tiennyt tälläisistä projekteista mitään. Löysin FB:n kansainväliset virkkausryhmät vasta tänä keväänä ja sitten olenkin käyttänyt useamman tunnin muiden upeiden töiden ihasteluun. Karkkiväreissä hehkuvat Sophie's Universe -peitot ovat mielestänia aivan ihania, mutta sellaista väripläjäystä en kotiini saa millään sopimaan. Silti haaveilen, että vielä joskus teen jonkin samantyyppisen peiton makeilla karkkiväreillä :) Minun Sophie on soinnutettu kotini väreihin sopivaksi eli siinä on ruskean sävyjä, vähän kellertävää ja hitunen mustaa.


Lankoina on ainakin Novitan Nallea ja Floricaa, Rellanan Flotte Sockea ja sitten vähän jotain sekalaisia ja tunnistamattomia lankoja, kuten beigeä villalankaa, jossa on hopeisena kimaltava säie. Pikkuisen piti saada kimalletta tähänkin työhön :) Joitakin lankavärejä olen käyttänyt vain ensimmäisissä osissa, koska lankaa on ollut sen verran vähän, ettei siitä myöhemmässä vaiheessa saa tehtyä pitkiä ja paljon lankaa vieviä kerroksia. Voi olla, että loppua kohden pitää jotain lankaa vielä ostaakin tätä varten, jos sopivat sävyt omasta varastosta eivät riitä, Tosin Novitan Nalle-langan harmahtavan ruskeaa näyttää varastoissa olevan monta kerää eli ehkä sen käyttö lisääntyy viimeisiä kerroksia kohden. Nelosen koukulla teen ja mielestäni tästä tulee mukavan taipuisa eikä liian tönkkö. Virkkuukäsialani on tosin melko löysä, joten sekin vaikuttaa.


Osien 1-3 eli kerrosten 1-24 jälkeen Sophie näytti tältä. Kuvassa se ei näytä ihan täydelliseltä ympyrältä, mutta se on epätarkan pingottamiseni syytä. Halusin pingottaa työni välillä, että näen miten kerrokset "aukeavat", kun osa kerroksista hieman kupruili. En vain keskittynyt kovin hyvin pingottamiseen, joten tässä vaiheessa Sophie oli vähän soikea. Lopulta tästä tulee siis neliö, mutta välivaiheissa on niin neliötä kuin kahdeksankulmiota. 

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Ihana Sophie!