20.5.16

Pieniä asusteita

Keväällä olen talkoillut pariinkin otteeseen Vauvakassiyhdistys - Vaaka ry:n ihanien naisten kanssa. Molemmilta kerroilta on minulle jäänyt jotain "kotitöitä". Ensin tein kämmekkäiden kaveriksi säärystimet ja sitten oli tarvetta pienille asusteseteille.

Pienet sukat ja lapaset olivat tulleet lahjoituksena, mutta niiden kanssa tarvittiin vielä pipo. Ainoastaan siis pipo on kuvassa näkyvistä neuleista minun tekemä. Tähän pipoon löytyi helposti sopivat langat jämänyttyröistä. Tosin tämän jälkeen ei ole enää paljoa tummansinistä Seiskaveikkaa varastossani, jokin pikkuinen nyttyrä enää. Täytyy varmaan tehdä ryöstöretki äitini lankavarastoon, jos tulee tummansinisen, paksumman sukkalangan tarve :)

Tämän setin sukat ovat tulleet lahjoituksena, lapaset ja pipon neuloin tähän. Pienten lapasten tekeminen oli yllättävän hankalaa. Varret näyttivät ensialkuun liiankin pieniltä ja sitten taasen kämmenosasta tuli isompi kuin tarkoitin. Mutta onneksi sukatkin ovat vähän isommat eli eivät ihan yksivuotiaalle tarkoitetut, niin ehkä lapaset ovat sitten sopivat tähän settiin. Pipossa kulutin loppuun merinolankanöttösen, joka oli jäänyt lapselleni viime vuonna neulomastani piposta. Lapasissa on Seiskaveikkaa ja jotain tunnistamatonta valkoista lankaa, jota käytin myös pipossa.

Tämä pipo ei kuulu mihinkään settiin, vaan tein sen, koska halusin kuluttaa loppuun "kisabaskerista" jääneen epätasaisen ja kirjavan langan. Lisäksi tähän upposi muutama pieni nöttönen oranssia Seiskaveikkaa ja osa pinkistä lankakerästä, joka mahdollisesti on 100 % villaa. Kuvassa oranssi hyppii silmille paljon enemmän kuin luonnossa.

Tämä pipo ei ole kovin pieni, mutta pistetään sen kuva nyt tähän samaan postaukseen. Tähän sain kulutettu kirjavan lankakerän lopun, josta olen aikaisemmin neulonut baskerimyssyköitä. Yksiväristä tummanvihreää lankaa jäi vielä vähän, sen kaveriksi koitan etsiä jotain muuta lankaa, koska haluaisin tehdä pipolle kaveriksi vielä kaulahuivin. Tähän pipoon löytyi yhteensointuvat langat suureellisen lankasiivousoperaationi ansiosta. Kun säilytykseen tarkoitetut huonekalut vähän väheni, niin piti puristaa lankavarastoa pienempään tilaan ja samalla koitin lajitella sitä. Kaikenlaiset sekalaiset lankakerät levitin sängylle ja koitin etsiä pienille nyttyröille kavereita, joiden kanssa saisin ne kulutettua loppuun. Nämä langat löysivät toisensa sen avulla :) Nyt on valmiita yhdistelmiä odottamassa, kun tarvitsen jonkin helpon neuleen mukaan otettavaksi. Suurin osa yhdistelmistä kun on tarkoitettu pipoiksi neulottaviksi.

Ei kommentteja: