2.6.16

Vielä pari pipoa

Talvisten neuleiden tekeminen ei taida loppua kohdallani kesälläkään, mutta jos näiden lahjoitusneuleiden tekemisessä edes pitäisi pienen tauon. Vaikka neulon villasukkia kesälläkin, niin kyllä tuon toisen pipon pörröisen ja paksun langan neulominen helteessä ja auringonpaisteessa oli kaikkea muuta kuin miellyttävää. Materiaalia olisi pariinkin samanlaiseen pipoon, mutta ehkä ne saavat hetken odottaa hieman viileämpää ilmaa. Näissä kahdessa pipossa koitin käyttää epämääräisiä jämänyttyröitä pois ja se onnistuikin kolmen nyttyrän verran.


Vasemmalla olevassa pipossa on haaleanvaaleanpunaista Novitan lankaa, jonka nimeä en nyt muista :) Tätä pörröistä tai paremminkin karvaista lankaa valmistettiin ehkä reilut kymmenen vuotta sitten. Nyt sain sitä lahjoituksena tämän vaaleanpunertavan ja valkoisen kerän. Karvaisen langan kaverini on paksu punalila lanka, joka saattaa olla villaa tai sitten ei. Punalila lanka oli jostain tullut lahjoituksena myös ja sen sain käytettyä loppuun. Olikohan kutosen pyöröt tai sitten 5,5, aloituksessa 60 silmukkaa ja 2 o 2 n joustinta kunnes korkeus oli noin 20 cm. Teen lahjoituspipot lähes aina samalla mallilla tai siis päässä on silmukkaluvut ja puikkokoot paksulle langalle ja ohuemmalle langalle. 
Puna-musta pipo on tehty ohuemman langan vakiomallilla eli 80 silmukkaa, kolmosen pyöröt ja 2 o 2 n joustinta, kunnes korkeus on 20 cm. Kavennukset teen molemmissa yleensä samalla lailla: ensin kavennan kaikki nurjat silmukat pois eli silmukkaluku tippuu puoleen, kaksi kerrosta sileää, kavennan puolet silmukoista pois, kerros sileää, kavennan taas puolet silmukoista pois ja päättelen. Paksulla langalla neuloessa en toiseksi viimeisellä kavennuskerroksella välttämättä kavenna silmukkalukua ihan puoleen, jotta saisin viimeiselle kavennuskerrokselle kahdella tai mieluummin neljällä jaollisen silmukkamäärän. 
Puna-mustaa pipoon upposi kaksi punaista lankanyttyrää, jotka olivat tulleet lahjoituksena ja musta lanka on joskus muinoin Viipurista ostamaani. Pengoin lankavarastojani tässä keväällä ja hämmästelin, miksi olen Viipurin shoppailureissuilta ostanut useamman kerän akryylilankaa... Siis kun minä en yleensä akryylilankaa osta. Kai siihen on ollut silloin jokin hyvä syy :) Vaikka en itse edelleenkään tykkää käyttää akryylineuleita, niin koitan ymmärtää, että jotkut tykkäävät. Tämä puna-musta pipo lähtee joskus jonnekin, vaikka kyllä sopisi miehellenikin, joka tykkää käyttää synnyinseutunsa eli Pohjois-Karjalan värejä :) Kun tämä pipo odotti kuvaamista, niin monta kertaa katsoin, että mitä se mies on piponsa jättänyt tuohon. Hänellä siis on hyvinkin samanlainen pipo jo.


Ei kommentteja: