3.6.16

Toukokuun langat

Selitykset alkuun... toukokuussa virkkasin kahta isompaa työtä (Sophie's Universe ja Queen mandala) joiden valmistuminen ei ole näköpiirissä lähiviikkoina, hyvä jos edes tämän vuoden aikana. Aikaa on siis niihin kulunut, muttei ole vielä mitään kerrottavaa niihin kuluneista lankagrammoista. Lisäksi työn alla on iso, ohuehkosta langasta neulottava huivi, jonka viimeiset pitsikerrokset ovat nekin vieneet aikaa eikä huivikaan ehtinyt valmistua toukokuun puolella. Olen siis kyllä käsitöitä tehnyt, vaikkei sitä uskoisi käyttämieni grammojen perusteella. Se, ettei kaikki kuun aikana käytetyt lankagrammat näy vielä kulutuksessa, on kuitenkin melko pieni ongelma sen rinnalla, että ostin 2,1 kiloa lankaa! Yritin kerrankin kävellä Piikkopirran ohi poikkeamatta sisään. Mutta kun sinne oli ovi auki ja lähimpänä ovea laatikko, jonka kyljessä teksti "Lankapussit 5 euroa". Pakkohan sinne oli mennä katsomaan, että mitä lankaa saa halvalla :) Olisin voinut ostaa koko lankalaarin tyhjäksi, niin kivoja lankapusseja siellä oli. Katselin välillä muita lankoja, kun en osannut tarjouspusseista päättää ja ostin yhden kerän ihan tarpeeseenkin: Katia Socks Merino Tweed tulee reunapitsilangaksi tilattuun huiviin, koska totesin, ettei varsinainen huivilanka (Marks & Kattens Fame Trend) riitä reunuspitsiin saakka. Ja reunapitsi olisi kiva tehdä yksivärisenä. Sitten palasin tarjouslaarille ja ostin seitsemän kerää ehkä huivilankaa ja 33 kerää paksuhkoa puuvillalankaa. Olen suunnitellut tekeväni lapselleni Temperature Blanket:in hänen ensimmäisen vuotensa päivälämpötilojen mukaan. Koska lapseni on hyvin vähävärinen, niin peitonkin pitäisi olla vähävärinen ja kaavailin siihen väreiksi sinisen ja harmaan sävyjä ripauksella joitakin ruskean sävyjä. Kun sitten Piikkopirran ale-laarissa oli pusseittain sinistä ja ruskeaa puuvillalankaa, niin päätin aloittaa Temperature Blanket:in värien kokoamisen niistä :) Peittoa en todellakaan ole vielä aloittanut, pitää ensin koota lisää lankaa, paria sopivaa sävyä sain jo kaveriltani ja vielä pitää etsiä harmaan sävyisiä lankoja lisää. Mallitilkkua tein ja viilailin kehittelemääni mallivirkkausta, joka on sovellutus Navajo Diamond -mallista. Pieni epäusko projektin järkevyydestä kävi mielessä, kun laskin, kuinka painava peitosta on tulossa. Pitää nyt vielä hetki miettiä, että kuinka leveän siitä teen, pituutta kun tulee joka tapauksessa noin 2,5 metriä :)


Tuubihuivi puskassa :) Lämpimänä kesäiltana kuvaus-ideat eivät oikein sinkoilleet, koska en halunnut pakottaa sen paremmin itseäni kuin ketään muutakaan laittamaan tätä kaulaansa lämmikkeeksi. Tämän tuubihuivin ainoa tarkoitus oli käyttää mahdollisimman tarkkaan loppuun muutama saamani mohairkerä ja siinä onnistuinkin oikein hyvin, molempia lankoja jäi pikkuiset nöttöset peittotilkkuun virkattavaksi ja ne virkkasinkin jo tilkkuihin. Päävärinä on siis tuollainen fuksia, mutta reunoissa on muutama kerros valkoisella mohairlangalla. 

Mutta lankaa siis myös kului johonkin:
pieni joustinneulepipo valk-turkoosi 25 g
pieni joustinneulepipo valk-sininen 30 g
pieni joustinneulepipo pinkki-oranssi-kirjava 45 g
joustinneulepipo tummanvihreä 30 g
joustinneulepipo puna-musta 35 g
joustinneulepipo punertava 60 g
baskerimyssykkä musta-kirjava 60 g
pienet lapaset valk-turkoosi 30 g
sateenkaari-kirjoneulesukat 105 g
kimalteleva simpukkahuivi 105 g
tuubihuivi mohairlangasta 65 g
vaaleanpunainen peittotilkku 30 g


Peittotilkku paistattelee ilta-auringossa rantakivellä :) Keskeneräisiä virkattavia peittotilkkuja on varmaan parisenkymmentä. Välillä niistä joku valmistuukin, kun sopivaa lankaa löytyy tilkun valmiiksi saattamiseen. Tämä tilkku on aloitettu kauan sitten, tuo keskustassa oleva lanka oli jotain ihkua sukkalankaa tms, josta tykkäsin tosi paljon. Nykyisin en varmaan raaskisi sellaista lankaa enää tilkkuun virkata, vaan raidoittaisin tuolla lankamäärällä vauvan sukkia :) 

Lankaa kului yhteensä 620 grammaa ja lisäksi lahjoitin lankaa pois ainakin 700 grammaa. Tämä 1320 gramman vähennys ei tunnu oikein missään, kun vastassa on 2300 grammaa uutta lankaa varastoon. Piikkopirrasta ostamieni lisäksi sain vielä yhden 50 gramman kerän lankaa ja sorruin ostamaan akryylilankaa myös Eurokankaasta :) En viitsi edes laskea, paljonko lankavarastoni on tänä vuonna kasvanut. Varsinkaan kun sen kasvu ei ainakaan hidastu, pariltakin ystävältäni on tulossa lankaa lisää varastooni...

Ei kommentteja: