16.6.16

Kesäyön hullutukset 13-15 ja valmiita hullutuksia


Maanantaina ei oikein ollut ideoita, että minkä uuden käsityön aloittaisin ja kun yksi jämälanka-patalappu valmistui, niin aloitin heti toisen. Sinisiä jämälankoja on niin paljon, että niitä täytyy koittaa käyttää pois. Tähän patalappuun valikoitui tummansinisen kaveriksi kirkkaansinistä. Siniraidallinen patalappu on KYH nro 13.
Tiistaina sentään jokin idea tuli mieleen ja kaivelin Ravelry-arkistoistani huivihatun ohjeen. Sitten piti kaivella lankavarastoja ja etsiskellä sopivia puuvillalankoja, koska halusin tehdä kesäisen huivihatun. Ja sitten piti katsoa jalkapalloa enkä samalla voinut seurata huivihatun ohjetta :) Päätin siis soveltaa ihan oman huivihatun: ensin pikkuinen kolmiohuivi, jonka aloitin pitkän sivun keskeltä ja raidoitin lankanyttyröiden ja mielihalujen mukaan. Kunhan kolmion pitkä sivu on tarpeeksi pitkä eli ylettyy lapsen pään ympärille, niin poimin sen reunasta silmukat ja neulon jonkinlaisen "pannan", jolla huivihattunen pysyy päässä. Langat ovat enimmäkseen neulepipon tekeleestä purettuja, ainoastaan valkoista lankaa oli vielä kerällä. Pipon aloitus on tullut minulle lahjoituslankojen mukana, mutta en ole saanut tehtyä sitä loppuun. Kesäinen huivihattunen on KYH nro 14.
Keskiviikkona ei taas oikein säkenöinyt, mutta halusin tehdä jotain kimaltavaa. Ohutta lankaa, jossa on paljetteja, on varastossani kolmessa värissä. Aloitin valkoisesta neulomaan huivia, mutta en oikein tiedä, että tykkäänkö tästä. Paljettilangasta en viitsisi mitään monimutkaista mallia tehdä, mutta ei tämä perushuivikaan nyt oikein innosta. Ehkä pitäisi yksinkertaistaa vielä enemmän ja neuloa pelkkää oikeaa koko huivi. Nyt siis teen sileää ja sinne tänne nurjien kerrosten reunustamia reikäkerroksia. Ei vaan näytä oikein kivalta tästä langasta. Mutta siis, valkoinen huivi on KYH nro 15, vaikka malli voi vielä muuttua :)


Hulluttelutöitä on myös valmistunut. Kuvassa vasemmalla on KYH nro 2 eli harmaa kolmiohuivi. Tästä tuli aikalailla sellainen kuin halusinkin, mutta versioin vielä tätä itsekehittelemääni mallia ja ehkä sitten joskus julkaisen ohjeen jossakin :) Kaikki kolme ensimmäistä KYH-työtä on nyt valmiina, kun tuo huivikin valmistui. Seuraavat kolme on kaikki kesken. mutta kolmannesta kolmen aloituksen erästä on jo kaksi valmiina. Ne ovat tuo valko-beige patalappu (KYH nro 7) ja vaaleansinisestä kimallelangasta virkattu simpukkahuivi (KYH nro 8). Viimeksi raportoimistani aloituksista on valmiina yksi eli tuo sinisävyinen patalappu (KYH nro 12).

Ei kommentteja: