25.8.17

Vauvasetti

Koko puolivuotis-setti pöydällä :) Valitettavan huonoja kuvia napsin kiireessä.

Kun pitkästä aikaa pääsin tekemään vauvaneuleita, niin en heti edes osannut päättää, mitä neuloisin suvun uusimmalle jäsenelle. Keväällä tein asustesetin puuvilla-merino-langasta ja sitten vasta pääsin kunnolla vauhtiin :) Nyt on joululahjakin - tai ainakin osa sitä - valmiina. Puolivuotislahjaksi tein lämpöisiä asusteita talvea varten. Villahousut ja lapaset valmistuivat jo aikaisemmin, mutta muut setin osat tein vasta elokuussa. Suurena innoittajana loppujen asusteiden tekemiseen oli ihana lanka, jota näin ensin Lankaruudussa, mutta en silloin vielä tiennyt, mihin sitä voisin käyttää. Kun samaa lankaa hipelsin PiikkoPirrassa, niin päätin ostaa sitä, vaikken vieläkään tiennyt, mitä siitä haluan neuloa. En vaan voinut vastustaa Katia Baby Merino Plus -langan ihanaa valko-harmaa-pinkki väriyhdistelmää!


Villahousuja aloin neuloa Dropsin First Impression -ohjeella ja yläosa on tehty sen mukaan. Koko on 6-9 kk ja neuloin ohjetta pienemmillä puikoilla, jotta pääsin annettuun neuletiheyteen. Lahkeissa vaihdoin joustinneuleen kaksiväriseen neuleeseen, jossa neulotaan 3 o 1 n ja joka toisella kerroksella nostetaan keskimmäistä oikeista silmukoista. Neuloin tällä mallineuleella pöksyjen puntit vastaamaan 6-9 kk koon mittaa, mutta sitten lisäsin vielä puntteihin muutaman sentin yksiväristä resoria, jotta niissä olisi kasvunvaraa. Harmaa lanka on Teetee Helmi ja valkoinen vanhaa Novitan Bambinoa. Nämä housut piti neuloa jo keväällä, jotta pääsin osallistumaan näillä Heidin neulehöpinät -podcastin Housuista hameisiin KALiin :) 


Lapaset on samaa Teeteen Helmi-lankaa, jota olin käyttänyt jo villahousuissa. Innoitus näihin hiirilapasiin (tai voi ne nähdä vaikka norppalapasina) tuli Heidin neulehöpinät -podcastista. Muutoin olisin ehkä jättänyt eläinjutut pois, mutta halusin saada jotain tehtyä Eläimellistä KALiin, jonka järjesti Heivatut kudelmat -podcast :) Lapasten koon määrittäminen tuntui kovin vaikealta, kun lanka ja neuletiheys ei sopinut oikein mihinkään valmiiseen ohjeeseen. Nämä ovat varmaan vielä puolivuotiaalle isot, mutta toivottavasti sitten sopivat koko tulevan talven.


Katia Baby Merino Plus -langasta neuloin ensimmäisenä myssyn. Etsiskelin sopivaa ohjetta, jossa kaunis lanka pääsisi oikeuksiinsa ja päädyin Top Down Bonnet with Anime Character -ohjeeseen, joka on myös suomennettu. Olen tätä myssymallia katsellut ennenkin, mutta en koskaan neulonut. Sopi mielestäni hyvin tuolle langalla ja oli kiva tehdä. Vähän epäilytti, miten myssy päähän asettuu, mutta sehän asettui oikein hyvin päähän ja korvia suojaamaan. Varmasti teen samalla ohjeella myöhemminkin vauvan päähineitä. 


Ihanasta lankakerästä oli myssyn jälkeen vielä vähän yli puolet jäljellä ja halusin neuloa siitä jotakin myssylle kaveriksi. Vähän aikaa mietin sukkia, mutta en oikein tiennyt, miten lanka raidoittuisi niissä. Päädyin neulomaan kaulurin, koska sitä voi käyttää yhteensointuvan myssyn lähellä :) Katselin ohjetta kahdestakin eri blogista ja koitin sovittaa käsialaani ohjeisiin. Tehdessä näytti ihan hyvältä, mutta loppujen lopuksi kauluri on vielä iso puolivuotiaalle. Tällä hetkellä se riittää saajalleen ponchoksi :) Mutta eiköhän sitä silti voi käyttää jo tänä talvena ja menee sitten pidempään. Aloitin Maiccola-blogista löytyvän ohjeen mukaan ja kaulurin harteille tulevan osan lisäykset tein Hepsin kauluri -ohjeen mukaisesti. Joustinneule on kokonaan Katian lankaa, sen jälkeen neuloin joka toisen kerroksen taas harmaalla Teeteen Helmi-langalla. Lisäykset tein nurjilla silmukoilla ja sileissä osuuksissa nostin joka viidettä silmukkaa. Neuloin niin pitkälle kuin Katian lankaa riitti. 


Setistä puuttui vielä sukat ja Teeteen Helmi-lankaa oli sen verran jäljellä, että arvelin sen sukkiin riittävän. Ravelrya selatessani eteen osui Dropsin Twister Socks -ohje ja päätin tehdä sukat sen mukaan. Koska setin muut osat olivat vähän sekalaisen kokoisia, niin ajattelin putkisukkien sopivan hyvin niiden kanssa, koska niissä ei ole koko mitenkään tarkka. Ohjeessa kyllä on eri kokoja ja minä tein toiseksi pienimmän koon mukaan eli 12-18 kk. Hyvin sukat näyttivät pysyvän puolivuotiaan jaloissa, mutta aika pitkällehän ne nousivat. Ja samat putkulat sopivat tietysti myös lapasiksi, joten ovat monikäyttöiset :)

Ei kommentteja: