19.8.17

HyvisKAL

Minun ensimmäinen oma KAL eli knit-along eli yhteisneulonta oli viime keväänä ja teemana oli silloin science fiction. Tuon KALin päättyessä oli mielessäni jo teema seuraavaan, mutta en halunnut aloittaa sitä ihan heti, koska mielestäni tämä teema sopii paremmin syksyyn ja joulua edeltävään aikaan. Nyt elokuun puolivälissä on sopiva aika aloittaa HyvisKAL eli hyväntekeväisyys-knit-along. Aihe on itselleni tärkeä ja tykkään tehdä erilaisiin hyväntekeväisyyskeräyksiin käsitöitä. Ajankohdaksi valitsin syksyn, koska ennen joulua on paljon erilaisia joululahjakeräyksiä, joihin myös käsityöt sopivat. Toki tälläisiä keräyksiä on ympäri vuoden, mutta joulun aikaan niitä on vielä enemmän. Kuten viimeksikin haluan myös nyt KALin olevan sellainen, että siihen voi osallistua kuka tahansa, ei siis tarvitse olla Ravelry-yhteisön jäsen tai kuulua Facebookiin tai mitään muutakaan.

Kuva pixabay.com sivustolta.

HyvisKAL eli Hyväntekeväisyys-KAL 15.8 - 15.12.2017
* Vaikka KAL tarkoittaa yhdessä neulomista, niin tähän HyvisKALiin saa osallistua millä tahansa tekniikalla, jossa langasta tehdään käsityötuote: neulonta, virkkaus, koukkuaminen, neulakinnastekniikka jne. Kirjonta ei kuitenkaan sovi tähän, koska siinä langan lisäksi tarvitaan kangasta.
* Osallistua voi millä tahansa käsityöllä, jonka annat hyväntekeväisyyteen: pipo, lapaset, villahousut, villasukat, hartiahuivi, tiskiliina, patalappu jne.
* Valmis käsityö tulee lahjoittaa hyväntekeväisyyteen ja tämän voisi määritellä vaikka niin, että valmiin käsityön saa joku, jota et tunne. Osa käsityökeräyksistä on täysin anonyymeja ja valmiit käsityöt jaetaan keräävän tahon kautta, joissakin keräyksissä ehkä itse toimitat käsitöitä sisältävän paketin perille, mutta et kuitenkaan varsinaisesti tunne paketin saajaa. Myös hyväntekeväisyyden hyväksi esim. myyjäisissä myytävät käsityöt sopivat tähän KALiin.
* Keskeneräisillä töillä saa osallistua, kunhan niissä on vielä muutakin tehtävää kuin päättely ja samalla työllä voi tietysti osallistua muihinkin KALeihin.
* Palkintoja arvon kuukausittain, koska haluan kannustaa teitä tekemään mahdollisimman paljon käsitöitä hyväntekeväisyyteen koko syksyn ajan. Lisäksi KALin päättyessä palkitaan ainakin eniten hyväntekeväisyyskäsitöitä tehnyt ja arvotaan lisää palkintoja. Otan palkintoja mielelläni vastaan, samoin ehdotuksia, millaisin perustein palkintoja voisi jakaa.
* Kaikista valmiista töistä haluan kuvan Ravelryyn Marin kässäpäivis-ryhmään valmistuneiden ketjuun. Jos kuulut Ravelryyn voit tehdä tämän itse, mutta jos et kuulu, niin kuvat voi lähettää minulle sähköpostilla osoitteeseen mari.makela@formamma.fi Mainitse samalla, millä nimimerkillä haluat esiintyä. Minä sitten lisään kuvat Ravelryyn tuonne valmistuneiden ketjuun. Kuvan yhteydessä voi kertoa, mihin valmistunut käsityö on menossa.
* Ravelryssa Marin kässävpäivis -ryhmässä on myös höpinäketju, jossa voi jutella kaikesta tähän KALiin liittyvästä, jakaa tietoa erilaisista käsityökeräyksistä, kysellä ohjevinkkejä jne. Jos Ravelryyn ei kuulu, niin kommentoida voi aiheesta kaikkiin tämän blogin postauksiini KALin aikana ja Facebookin Marin kässäpäivis -sivulla oleviin postauksiini. Otan kaikki kommentit huomioon näistä kolmesta paikasta, kun arvon palkintoja tästä KALista jutustelleiden kesken.
* Kerron KALin etenemisestä niin täällä blogissani, Facebookin Marin kässäpäivis -sivulla kuin Youtube-kanavallani.
* Jos haluat, voit käyttää niin Ravelryssa kuin Instagramissa tagia #hyviskal

Tervetuloa tekemään hyvää!

                                                                             Kuva pixabay.com sivustolta.

Ei kommentteja: