1.8.17

Hallava heinäkuu

Vuosi väriterapiaa -haasteessa olin valinnut heinäkuun teemavärikseni hallavan. Jo etukäteen eri kuukausien värejä valitessa piti tarkistaa, että onhan se hallava oikeasti väri ja nyt piti tarkistaa, että millainen väri se on :) Hallava on itselleni tuttu värin nimi lähinnä hevosten väreistä ja värin määritelmää etsiessäni tulikin netissä tietysti vastaan kuva Taru Sormusten Herrasta Gandalfin hevosesta, joka on nimeltään Hallavaharja. Ja niinpä päätin nimetä heinäkuussa valmistuneen huivini Hallavaharjaksi :) Varastostani löytyi mielestäni juuri oikean väristä lankaa yksi vyyhti. Mitään tietoja vyyhdissä ei ollut tallella, mutta muistelen ostaneeni sen vuosia sitten joltakin pieneltä suomalaiselta lammastilalta tai muulta pienyrittäjältä. Lanka on fingering-vahvuista ja sitä oli noin 100 grammaa.

Lähikuva huivista ennen kastelua ja pingotusta.

Lanka määritteli sen, että piti neuloa huivi ja seuraavaksi päätin, että haluan neuloa huivin jollakin itselleni uudella ohjeella ja vieläpä niin, että valmis huivi sopisi mahdollisimman moneen KALiin eli yhteisneulontaan, koska sellaisia on nyt paljon meneillään. Selailin Ravelry-kirjastoani ja pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin erääseen epäsymmetriseen kolmiohuiviin. Tein pitkällä bussimatkalla huivin ensimmäisen mallikerran ja totesin, että lankani ei sovi siihen malliin ollenkaan. Joten selailin sitten kännykällä muita malleja ja päädyin Salt Water -nimiseen huiviin, joka myöskin löytyi Ravelry-kirjastostani. Ohjeessa on käytetty pellavalankaa ja koko huivi on neulottu ainaoikeaa, minulla kuitenkin oli villalankaa ja raidoitin huivia neulomalla vuorotellen ainaoikeaa ja sileää. Koska pelkän ainaoikean neulominen olisi ollut tylsää :) Lankaa ei ollut käytettävissä niin paljon kuin ohjeessa, joten tein huivin perusosuudesta kolmisenkymmentä kerrosta lyhyemmän ja reunan pitsikuviota en saanut neulottua ihan kahta toistoa kuten ohjeessa. Kumpikaan näistä ei kuitenkaan häiritse, koska huivista tuli reilun kokoinen ja reunapitsi ei näytä mitenkään loppuvan "kesken".

Huivi kokonaisuudessaan ennen kastelua ja pingotusta.

Huivia neuloessani mietin useamman kerran, että parempi olisi ollut neuloa jommalla kummalla omalla mallillani, koska huivin perusosaa neuloessa kyllästytti aika paljon... Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen ja varsinkin reunan pitsiosuudesta pidän. Voisin neuloa koko huivin toistamalla tuota pitsiosuutta, sillä kaikessa yksinkertaisuudessaan se on mielestäni todella kaunis. Sekin toive toteutui, että huivilla voisi osallistua mahdollisimman moneen knit-alongiin, sillä tämä sopii ainakin seuraaviin KALeihin: huiviKAL, kirjastoKAL, suomilankaKAL, muinaislankaKAL ja myös fandomKAL. Kaikki suomalaisten podcastaajien järjestämiä KALeja, joista löytyy lisätietoja Ravelrysta.

* tähän on tulossa kuva huivista pingotuksen jälkeen :) *

Ajattelin, että tämän huivin kanssa olisi hauska näyttää, miten kastelu ja pingotus muuttaa valmista neuletta, siksi ajattelin ottaa mahdollisimman samanlaiset kuvat huivista ennen ja jälkeen kastelun&pingotuksen. Valitsin kuvauspaikaksi terassimme, joka ei kaunein mahdollinen kuvauspaikka ole, mutta terassin laatoista ainakin voi päätellä kuinka paljon pingotus on huivia suurentanut. Ennen-kuvat on otettu juuri puikoilta tipahtaneesta huivista, jota en ole mitenkään venytellyt kuvaan. Jälkeen-kuvat ovat sitten läpimäräksi kastellusta ja sen jälkeen pingotusrautojen avulla pingotetusta huivista.

* tähän on tulossa kuva huivista pingotuksen jälkeen :) *

Ei kommentteja: