26.6.16

KesäYönHulluttelun kootut ja uutta hullutusta

KesäYönHullutuksessa (lyhyemmin KYH) pitää aloittaa uusi käsityö joka päivä kesäkuun ensimmäisestä päivästä juhannusaattoon saakka. En osallistunut viralliseen KYH:iin, vaan varjohulluttelin ihan itsekseni. Aloitetut käsityöt olivat:

1. musta-neonvihreä joustinneulepipo (valmis)
2. harmaa matala kolmiohuivi röyhelöreunalla (valmis)
3. valkoinen joustinneulepipo muutamalla v.pun raidalla (valmis)
4. valkoinen virkattu peittotilkku (valmis, kuva alla)
5. joustinneulepipo v.pun mohairkääntöreunalla (valmis, kuva alla)
6. joustinneulepipo Novitan Teddy-langasta (valmis, kuva alla)
7. jämälankapatalappu beige-valkoinen (valmis)
8. vaaleansininen virkattu simpukkahuivi (valmis)
9. kellanbeige virkattu simpukkahuivi 
10. violetti-lila matala kolmiohuivi röyhelöreunalla
11. jämälankapatalappu puna-harmaa (valmis)
12. jämälankapatalappu sinisävyinen (valmis)
13. jämälankapatalappu k.sin-t.sin (valmis)
14. huivihattu lapselle nro 1 (valmis)
15. kolmiohuivi valkoisesta paljettilangasta
16. jämälankapatalappu oranssi-punainen (valmis)
17. oranssi verkkokassi 
18. huivihattu lapselle nro 2 (valmis)
19. huivihattu lapselle nro 3 
20. jämälankapatalappu valk-v.sin-v.vihr
21. huivihattu lapselle nro 4
22. jämälankapatalappu puna-musta
23. jämälankapatalappu valk-beige-harmaa
24. baskerimyssykkä puuvilla-modaalilangasta (valmis, kuva alla)

Juhannuksen jälkeen kesken on siis kolme huivia, yksi verkkokassi, kaksi huivihattua ja kolme jämälankapatalappua. Ei ollenkaan paha, koska huivihatut ja patalaput valmistuu nopsaan ja huivitkin ovat yhtä lukuunottamatta hyvällä mallilla. Eniten huolettaakin tuo verkkokassi, se ei ole edennyt paljoakaan. Huiveista valkoisesta paljettilangasta neulottava on se, joka ei ole oikein edistynyt. Purin sen aloituksen ja aloitin huivin uudestaan mahdollisimman yksinkertaisella mallilla. Luulin sen olevan tarpeeksi aivotonta neulottavaa jalkapallon katselun lomassa, mutta ei se olekaan. Neulon siis aina oikeaa ja teen lisäykset pelkästään oikealla puolella reunoissa ja keskellä. Mutta kun oikea puoli ei erotu huivista, niin en meinaa muistaa tehdä lisäyksiä... 
En muuten tiedä, koska KYH-töiden pitäisi virallisesti olla valmiita. Muistelisin, että yleensä se on ollut heinäkuun loppuun mennessä. Toivottavasti saan kuitenkin mahdollisimman monta KYH-työtä valmiiksi ennenkuin lomani alkaa. Onhan tässä vielä monta jalkapallon täytteistä iltaa ennen sitä, sillä lomani alkaa suurinpiirtein samaan aikaan kun jalkapallon EM-kisat loppuvat :) Ja toki aion lomallakin tehdä käsitöitä, mutta silloin voisin paneutua jo seuraavaan hullutukseen, josta kohta lisää.


Juhannuksen aikana valmistui neljä KYH-työtä. KYH nro 5 oli joustinneulepipo, jossa on vaaleanpunaisesta mohairlangasta kääntöreuna. Tämä pipo oli jo kerran päälakikavennuksissa saakka, kunnes totesin, että pipo-osa oli ihan liian ohut. Se ei sopinut paksuun mohairkäänteeseen eikä vaikuttanut erityisen lämmittävältä. Purin koko homman mohairneuleeseen saakka, piilotin käänteen alle sekalaisia paksumpia lankoja ja näkyvän osan tein alkuperäisillä langoilla, mutta käytin valkoista lankaa kaksinkertaisena. Valkoisen akryylilangan kaverina näkyvässä pipo-osassa on ohut vaaleanpunainen lanka, joka toivottavasti sisältää vähän villaakin. KYH nro 6 oli myös pipo, ihan en saanut upotettua siihen kahta jämäkerää Novitan Teddy-lankaa. Valkoinen kului lähes kokonaan, mutta marjapuuronpunaista jäi vielä sen verran, että sillä voi helposti yhden pipon raidoittaa. Etualalla vasemmalla on KYH nro 4 eli virkattu peittotilkku. Tämäkin valmistui, vaikkei valkoisia epämääräisiä lankoja paljon ollut. Pieni nöttönen valkoista epämääräistä lankaa vielä jäikin, mutta aloitin siitä heti uuden peittotilkun :) KYH nro on tuo toinen etualalla oleva. Viimeiseksi aloitetun KYHin tikuttelin siis jo valmiiksi juhannuspäivän aikana. Se on baskerimyssykkä puuvilla-modaalilangasta, jonka vyöte on kadoksissa jo, joten en osaa kertoa valmistajaa tai nimeä. Samaa lankaa on vielä yksi kerä toisessa värissä ja jos yhdistän sen tästä baskerista jääneeseen ruskeaan lankaan, niin saan vielä toisenkin baskerin tästä kivantuntuisesta langasta.

Jossakin käsityöblogissa törmäsin KyJyyn eli Kesäystä Jouluyöhön -tempaukseen. Olen tosiaan niin pihalla neulemaailmasta, että en ollut ennen tästä kuullut, vaikka KyJy (ja myös JyJy) ovat olleet olemassa useita vuosia. Keskikesän juhlan ja keskitalven juhlan välillä pitää saada valmiiksi 20 käsityötä, joihin kuluu kuhunkin vähintään 50 grammaa tai 250 metriä lankaa. Työt pitää aloittaa kesän aikana. Joissakin vanhemmissa KyJy-ohjeissa oli, että käsitöitä pitäisi aloittaa 24 kappaletta, joka toki täsmäisi paremmin siihen, että sekä juhannusaatto että jouluaatto ovat 24.päivä. Myös se on vaihdellut vuosittain, että minkä ajan sisällä KyJyt pitää aloittaa. Koska en osallistu viralliseen haasteeseen (muun muassa sen takia, etten löydä sitä!) niin varjokyjyilen ihan itsekseni ja teen omat säännöt. Gramma/metrimäärä sama kuin varsinaisessa haasteessa, 24 uutta käsityötä pitää aloittaa 24.6 - 31.7. välillä ja kaikkien pitää olla valmiita viimeistään jouluaattona. Aloitin jo juhannusaattona, tosin purinkin aloituksen jo kertaalleen enkä ole ihan varma, että saanko tähän 50 grammaa lankaa uppoamaan :)


Ensin piti tehdä sniikkerit, mutta sitten päätinkin tehdä lyhytvartiset sukat Ullan ohjetta noudattaen. En erityisemmin tykkää aloittaa sukkia kärjestä, mutta joskus sitäkin pitää harrastaa :) Ylläriraitasukat aloitan kyllä kärjestä, mutta niitäkään en aloita niinkuin tuossa ohjeessa, vaan aloitus on ikäänkuin normaali kärkikavennus käänteisenä. Ylläriraitasukkiin olen tehnyt kantapäät jälkikäteen ja nyt koitan treenata niidenkin tekemistä tuon ohjeen mukaan. Nämä aloitin siis sniikkerin ohjeella, kesken kaiken päätinkin tehdä tavalliset sukat ja sitten totesin, että Seiskaveikasta, minun käsialalla ja 3,5 puikoilla tulee ihan liian leveät sukat. Purin aloituksen ja vähensin silmukkamääräksi 44. Olen nyt verrannut aloitusta miehen siroon jalkaan sopivaan noin 44-kokoiseen villasukkaan ja nyt aloitus on saman levyinen tuon miehen villasukan kanssa. Lankana on Seiskaveikkaa ja Lankamaailman Villeä, tarkoituksena on tehdä jo valmiina oleviin ranteenlämmittimiin sopivat sukat. Näiden on pakko olla hyvissä ajoin ennen joulua valmiina, koska aion lahjoittaa setin keräykseen, josta jaetaan joulupaketteja yksinäisille vanhuksille. Samaan tarkoitukseen tein kesällä säärystimet.

Ei kommentteja: