30.1.10

Yhdennäköisyyttä

Sitä on Novitan ja Rellanan joissakin kevätlangoissa. Selasin äsken äitini kanssa Rellanan sivuja ja hämmästelimme tutun näköisiä lankoja. tico tico näyttää väriensä puolesta hyvinkin samalta kuin Flotte Socke "Fun". En ollut tajunnut tico ticon olemassa oloa ennenkuin kaverini kertoi, että Novitalla on uusi ohut sukkalanka. Pitihän sitä mennä katsomaan ja äitini ostikin pari kerää. Tosin taitavat tulla minun neulottavaksi. Mutta itse en siis vieläkään ostanut Novitan lankaa. Sitä vain annetaan neulottavakseni :) tico ticon oranssi-pinkki-punainen väritys oli aikas hurja. Ja kun vastaava tuli Rellanan sivuilla vastaan, niin yhdennäköisyys oli ilmeinen. Pari muutakin tutunnäköistä väriyhdistelmää sieltä löytyy. Puro Batik taasen on varsin samannäköistä kuin Rellanan Batik, tutunnäköisiä väriyhdistelmiä sielläkin ja molemmat ovat 100 % akryylia. Katsellessani ensimmäisen kerran Novitan kevätuutuuksia ehdin jo innostua, että Purosta on uusia kauniita värejä. Kunnes tajusin, että Puro Batikilla ei ole mitään tekemistä Puron kanssa. Pöh, olisiko puuvillan oloiselle muovilangalle voinut keksiä ihan oman nimen eikä käyttää sitä samaa, jolla on nimetty jo yksi villainen lanka.

4 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Näin se vaan menee... Jossain on joku tehdas, joka suoltaa lankaa maailmalle ja kaikki laittaa siihen vaan omat vyöttensä. Ei tuo Novita ainut ole... Hiplasin sitä Batikkia enkä ollenkaan huomannut sen olevan muovia. Tänään kävin uudelleen hiplaamassa eikä se tuntunut muovilta vaikka TIESIN sen olevan...

Mari kirjoitti...

Mä olen lapsellisesti kuvitellut, että jokainen lankatehdas tekee ihan omat lankansa ja väriyhdistelmänsä. Vaikka muiden tuotteiden kohdalla on tuttu juttu, että joku tehdas suoltaa valtavat määrät tavaraa ja eri firmat pistävät niihin omat selosteensa. Nyt nuo väriyhdistelmät oli niin selkeästi tunnistettavat, että tajusin yhdennäköisyyden.
Juu, Puro Batik ei tunnu akryylilta. Mutku se sitä kumminkin on, niin sitä ei tule mun lankakaappiin. Tai ehkä pyörrän päätökseni parin kuukauden päästä :) Värit siinä on kivat joka tapauksessa.

Helmis kirjoitti...

Huh, mä menin ostamaan sitä Puro Batikia " kun oli niin kiva väri", mut nyt jo kaduttaa. Jostain syystä se ei etene mun puikoillani yhtään :(. No jos sit keväämmällä onnistais ja innostais paremmin..

Susu kirjoitti...

Lisää batikkia. Tällä kertaa Shoeller&Stahlin Batika rantautui viikolla puotiin. Taitaa olla samaa tavaraa kuin edelliset.

Mua kyl nyt vähän hävettää myöntää mut musta se oli aika kiva lanka...

Hyvää Ystävänpäivää tästä naapurista!