9.1.10

Vuoden 2009 lankaliikenne

En ole aikaisemmin viitsinyt tehdä kirjanpitoa koko vuodelta lankavaraston muutoksista. Tai en ole uskaltanut tehdä. Jo kolme vuotta olen kuitenkin merkannut ylös kulutetut, myydyt, ostetut ja saadut grammat. Tai ainakin suurin piirtein merkannut. Viime vuonna en rohjennut punnita Kauhavan Kangas-Aitasta hamstrattuja lankoja. En myöskään edes koittanut arvioida paljonko lankaa sain kummitätini äidin varastoista. Mutta nyt haluan kuitenkin tehdä itselleni selontekoa, että millaisia määriä lankaa liikkuukaan varastossani vuoden aikana. Tosin varastoni on hyvin epämääräinen käsite, koska se nivoutuu yhteen myös äitini ja mummuni lankavarastojen kanssa :) Ostamani langat saattavat päätyä mummuni sukkatehtaalle, äitini lahjoittaakin ostamansa langat heti minulle, pengomme toistemme lankavarastoja ja yleensä ihan lupaa kysymättä otamme lankoja käyttöön toisiltamme. Ja sitä lankaa riittää... Siksi koitankin pitää langanostolakkoa ja olen yrittänyt saada suvun muut naiset mukaan. Hieman heikolla menestyksellä tosin. Mummuni tarvitsee kuulemma ihan ehdottomasti tummanharmaata Seiskaveikkaa juuri nyt :) Omaa ostolakkoani uhkaa ainakin kakkoskotikaupunkini naapuriin avattu lankakauppa.

Virkkaamalla ja neulomalla kulutin 8773 grammaa lankaa omista varastoistani. Lisäksi neuloin 55 grammaa muiden langoista. Varastosta lähti lankaa myös myymällä, 5270 grammaa. Lankavarasto pienentyi siis noin 14 kilolla, tarkalleen 14043 grammaa lankaa häipyi varastosta. Mutta, mutta… ostin lankaa enemmän kuin sain kulutettua. Ylös olen merkannut 13758 grammaa ostettua lankaa. Tästä kuitenkin puuttuu ne Kauhavan Kangas-Aitasta haalitut langat: hahtuvalankaa 600-800 grammaa, samettilankaa muutamia kiloja, ohuita villalankarullia muovikassillinen. Helposti siis viisi kiloa lankaa lisää. Eikä langan tulo tähänkään loppunut. Saatuja lankagrammoja olen kirjannut ylös 2600 ja tästä puuttuu se kummitädin äidin lankavarasto, luultavasti kymmeniä kiloja lankaa. Ei siis mikään ihme, että lankaa tuntuu pursuilevan entistä pahemmin joka paikassa. Koska sitä on enemmän kuin vuosi sitten! Langanostolakko olisi todellakin tarpeellinen. Pienet piiperrykset voisi myös vaihtaa paksusta langasta tehtäviin neuleisiin ja virkkuisiin. Eikä tehdä tälläisiä:

Jämälangoista virkattu kaulahuivi, lankaa meni 85 grammaa. Tykkään kyllä lopputuloksesta ja voisin kuvitella, että jopa veljeni hyväksyisi tämän tyylisen huivin. Tämä yksilö menee Vaaka ry:n kautta maailmalle aikanaan. Vaaka muuten juhlii 10 vee synttäreitään tänä vuonna, juhlavuoden kässäprojektista enemmän Vaakan sivuilla.

Toinenkin päähineisiin liittyvä tempaus on nyt menossa: Sytomyssykeräys


5 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Ihan kiitettävän määrän olet vuoden aikana neulonut. Ja onhan se hyvä, että on varastoa - kun inspis iskee niin on mistä ottaa:-)

Marjut kirjoitti...

Huivi on tosi nätti ja voisin kuvitella, että oma miehenikin voisi pitää sitä (tietenkin kutittamattomasta langasta tehtynä).

Helinä kirjoitti...

Onpa tyylikäs huivi. Menis läpi varmaan meidän isännällekin. Siemenvirkkaus olikin ennalta tuntematon juttu mulle. Talletanpa muistilokeroihin. :-)

juuli kirjoitti...

hei! Huivi on muuten ihana, ja näyttää melkein samalta kuin puikoilla kudottu Scrappy scarf ravelryllä.
Lupasin sulle pinkin huivin kuvio-ohjeen, se on tässä:
http://www.ravelry.com/patterns/library/betsys-rose-leaf-lace

Mari kirjoitti...

Kiitos kommenteista!
Heh, koittakaa te muut saada vastaavat huivit miesten kauloihin, veljeni ei tätä hyväksynyt :) Totesi, että kaulahuivin pitää olla sileä... Tässä virkatussa oli hänen mielestä liian röpelöinen pinta. Mutta ehkä teen sitten itselleni tälläisen.
Ja Juulille kiitokset ohjelinkistä, ehkäpä ensi viikolla pääsen aloittamaan pinkkiä huivia. Enkä muuten lähdekään Tallinnaan lankaostoksille, joten varmaan nähdään Turun lankavaihdossa helmikuun alussa :)