1.5.09

Ufoja

Fufoilu alkoi tänään ja sen kunniaksi kuvasin kaikki löytämäni keskeneräiset käsityöt. Kaikki eivät ole varsinaisia ufoja, mutta kun en jaksanut ajatella ja määritellä, niin kuvasin kaikki. Kaikki käsityöt kun kuitenkin ovat vaarassa ufoutua.

Ehdin jo ilahtua, että Turun kodistani löytyy vain keskeneräisiä tilkkuja ja yhdistelyä vailla oleva peitto. Neulotut tilkut ovat marinoituneet noin puolitoista vuotta, virkatut ehkä vuoden verran. Yhden tilkun virkkasinkin jo tänä aamuna valmiiksi. Mutta aloitin heti uuden, joten tilanne on edelleen sama.

Sitten muistin keskeneräiset sukat. Vaaleansini-valkoisia oli mukamas pakko alkaa tehdä joskus huhtikuun alussa. Niistä taas piti äkkiä saada puikot noihin vihreisiin raitasukkiin. Vihreitä raitoja teen jämälangoista ja pitää tehdä kahta sukkaa yhtä aikaa ja toivoa, että langat riittävät noin 30 kokoisiin sukkiin.

Kakkoskodistani löytyi lisää ufoja. Koukussa-kirjasta oleva Simpukkashaali on hapsuja vaille valmis. Ollut tässä vaiheessa joitakin kuukausia. Valkoinen suorakaiteen mallinen huivi esiintyi jo viime vuoden ufo-kuvissani. Vuoden aikana olen nyppäissyt siitä puikot irti ja kuvan ottamisen jälkeen purin aloituksen. Lanka ei kuitenkaan olisi riittänyt kunnollisen mittaiseen huiviin. Springtime Swirl pöyhistelee kuvan keskellä, vaikkei varsinainen ufo olekaan. Viitosvihje on ilmestynyt, mutta tikutan vielä edellistä vihjettä. Ufoutumisvaara siis on olemassa.

Lehmus-huivista napatulla kuviolla tehty neuletakki on nappeja vaille valmis ja ollut tässä tilanteessa viime syksystä saakka. Raidalliset hiat kuuluvat todelliseen ikuisuusprojektiin. Aloitin joskus 90-luvun loppupuolella villapaitaa, josta uupuu enää kaulus ja saumojen ompelu. Viime vuoden ufoilussa paita eteni vähän. Nyt on muut osat paitsi hiat kadoksissa... Vihreä ja marjapuuronpunainen ovat Vaaka-tilkun tekeleitä. Vihreää vähän edistin tänään, punainen menee ehkä purkuun, koska tuosta langasta tekisin mieluummin vaikka lapaset. Keskellä on vielä pellavalankaa, josta aloin koukuta pesukinnasta joitakin vuosia sitten. Jokin meni pieleen laskelmissa ja pesukintaaksi tuo on liian kapea ja teenkin siitä selänpesimen.

Siinähän ne ja niitä on vähämmän kuin odotin!

Ei kommentteja: