3.5.09

Ei tää nyt oikein näin toimi...

Olen saanut muutaman ufon/muuten vaan keskeneräisen työn valmiiksi. Mutta jokaista valmistunutta kohden olen aloittanut yhden uuden työn. Valmistuneiden Vaaka-tilkkujen jälkeen olen aloittanut heti uuden tilkun, sukkien valmistuttua aloin neuloa lapasia ja kun ufo-huivi sai hapsut, niin aloitin kaulahuivia. Jos jatkan tällä tapaa, niin ufoilun jälkeen on ihan yhtä paljon keskeneräisiä töitä, kun aloittaessa :) Sitä paitsi löysin lisää ufoja:

Elämää se vain on-blogin Katja Helena mainitsi perityt ufot ja siitä muistin, että sellaisia on minullakin. Musta kolmiohuivin tekele on tälläinen "peritty" ufo. Sain pari säkillistä lankaa, kun äitini tuttava tyhjensi oman äitinsä asuntoa. Lankojen seassa oli siis tämä keskeneräinen huivi. Ensin meinasin tehdä siihen vain muutaman kerroksen lisää ja siitä olisi tullut sopiva päähuivi. Ehdin nimetä sen jo kirkkohuiviksi, koska sen kokoista huivia tarvitsisin vain pään peittämiseen ortodoksikirkossa. Ja kun käyn Venäjällä kirkossa ehkä kerran vuodessa ja tuskin muistan juuri tätä huivia ottaa silloin mukaan, niin ehkäpä teenkin hartiahuivin. Pitää vain tutkailla, miten tuo kuvio on tehty. Pellavasekoitelangasta tehty paita on äitini aikaansaannoksia. Hän neuloi tämän minulle joskus 90-luvun alkupuolella. En muista tarkkaan, mutta asuin silloin kuitenkin vielä kotona. Hiat on jo kertaalleen neulottu uusiksi, koska ne olivat alunperin liian kapeat. Toisessa hiassa näyttää olevan reikä ja lanka pölisee niin paljon, etten tiedä, kannattaako tästä paitaa koota. Mallikin on aika lyhyt, 15 vuotta sitten on ollut vähän erilainen muoti :)
Vauvatossuja olen tehnyt joskus, kun oma lapsukaiseni oli ihan pieni eli noin viisi vuotta sitten. Kahdet tossut ovat ommeltavaa saumaa vaille valmiit. Vihreästä mytystä on tulossa kassi tai olkalaukku tai jotain sellaista. Kamalan kovaa ja muovista lankaa, joka kaiken kukkuraksi on kovin sekavalla kerällä. Tämä on aloitettu kaksi-kolme vuotta sitten ja kai se on pakko virkata sisulla valmiiksi.

Toinen asia mikä ei oikein toimi, on lankavarastoni pienennysprojekti. Huhtikuussa ostin lankaa 1625 g ja käytin 563 g näihin:
vihreä Revontuli-huivi 170 g
2 x saippuapussi yht. 16 g
2 x "kravatti" yht. 10 g
villasukat 80 g
villasukat 77 g
2 x pipo Sempaty-langasta yht. 89 g
vauvan myssy 29 g
lasten lapaset 49 g
virkattu Vaaka-tilkku 25 g
neulottu Vaaka-tilkku 15 g

Lisäksi käytin asiakkaiden langoja noin 55 grammaa, mutta niitä en voi tähän kulutukseen laskea. Lankavarasto siis kasvoi taas kilolla. Jospa nyt toukokuussa en ostaisi lankaa. Mitään houkutuksia matkojen muodossa ei pitäisi olla. Eka kesäreissu on vasta heinäkuussa, mutta silloin aionkin seota Petroskoissa käsityöpuodin alpakkalangoista :) Samalla matkalla käydään Suojärvellä ja jospa sitä paljeteilla koristeltua ohutta villalankaa olisi vielä jäljellä. Elokuun alussa pääsen täydentämään vironvillavarastojani. Hmm, ehkä pitäisi tehdä joku langanostolakko pariksi kuukaudeksi...

Ei kommentteja: