20.6.05

Huh hellettä!

Eihän tällä ilmalla jaksa edes pitää lankaa käsissään, saati sitten tehdä siitä jotain :) Tänään virkkasin kerroksen verran kesähattua ja se kyllä pitäisin pikapikaa tehdä loppuun. Tai siis lanka loppuu eli hattu on sitten valmis, kun lankaa ei enää ole enempää. Hatun ohje on viimeisimmässä Suuressa Käsityölehdessä, ohjeessa se on virkattu monivärisenä, mutta itse teen ihan yksiväristä. Ajattelin virkata siihen päälle jotain värikkäitä kukkia sitten lopuksi.
Sortavalan reissun aikana valmistui yksi virkattu liina. Taas vähän sovelsin ohjetta, koska lankaa oli rajoitettu määrä. Matkan aikana aloitin uuttakin pitsiliinaa virkkaamaan kalalangasta, mutta sen tekeleen purin kotona. Minä, joka en koskaan pura mitään, hylkäsin liinan tekeleen, koska siitä tuli liian tönkkö ja langassa oli ihan liikaa solmuja.
Matkalta ei (ihme kyllä) tarttunut mukaan yhtään lankaa. Katselin villasekoitelankoja torilla, mutta kukaan ei tullut niitä myymään, joten siihen jäi ostamiset. Yhtä yllättävää on, etten ostanut kenkiä tältä matkalta.
Onneksi kävin Tampereella kahdessakin tukkuliikkeessä ostoksilla, ettei ihan jäänyt shoppailut tekemättä lomalla. Kankaita tuli ostettua kaiken kaikkiaan noin 75 metriä, joista onneksi vain reilu metri ihan omaan käyttöön ja muut yritykselle. Reijun Pörri-lankaa ostin reilun kilon. Tämä on sellaista vaaleaa villasekoitelankaa, jossa on siellä täällä pikkaisen ruskeaa. Juu ja yrityksen piikkiin joustonauhaa kilo eli aika monta metriä :) Hintaakaan en vielä tiedä, kun tukussa oli tietokoneet jumissa. Eli ostin sian säkissä...
Nyt sitten pitäisi hyödyntää kaikki ostokset äkkiä. Täyttövaippoja on kasa leikattuna, mutta ei tuo ompelukone vaan tarpeeksi houkuttele puoleensa. Kun ulkona paistaa aurinko, niin ei yhtään huvita istua sisällä ja yöllä kuitenkin mieluummin nukun kuin teen töitä. Mutta nyt menen vähän siivoamaan työhuonetta. Siellä on ihanan viileää!

2 kommenttia:

Terde kirjoitti...

Hauskaa juhannusta ja ilmoittelehan kun olet maisemissa Varsinais-suomessa päin...ens viikollakin ois meetinkiä taas ;D *Vink, vink*....-Terde

Mari kirjoitti...

Juu, miitinkiin olin viimeksi tulossa, mutta tuli viime hetken muutos suunnitelmiin valitettavasti. Jospa sitten seuraavaan pääsisin ihan perille saakka. Nyt kyllä olen koko ajan taas töissä.