11.3.18

Puolukkainen sukkasarja

Lankavarastosta löytyi kerä sukkalankaa, jonka lopulta tunnistin Novitan Nalle Marjaretki -langaksi Puolukka-sävyssä. Ajattelin tehdä siitä sukat yksivärisen langan kanssa ja sopiva tummanpunainen sävy oli Lankamaailman aikaisemmin myymässä Vilma-langassa. Yksiväristä lankaa oli parikin jämäkerää, mutta Marjaretki-langan riittävyydestä oli vähän huolissani. Arvelin ettei raidoittuva lanka riitä, jos teen vain aloituksen, kantapään ja kärjen yksivärisellä, joten päätin raidoittaa sukat muutoin noilla kahdella langalla. Malliksi tuli tuttu ja turvallinen mummuni ohje eli Meeri-sukat.


Ensimmäiset sukat valmistuivat ja molempia lankoja jäi vielä ylikin. Ajattelin käyttää raidoittuvan langan loppuun ja tehdä toiset Meeri-sukat, mutta lasten kokoisena.


Meeri-sukat lasten koossa valmistuivat ja näissä siis ihan samalla lailla aloitukset, kantapäät ja kärjet yksiväristä ja muutoin raidoitettu raidoittuvan ja yksivärisen langan kanssa. Raidoittuva lanka ei loppunut vielä näissäkään sukissa, joten jaoin siitä loput tarkkaan kahtia ja aloitin vielä yhdet sukat.


Viimeisiä sukkia en enää tehnyt Meeri-sukkien ohjeella, vaan ihan perussukat 2 o 2 n -joustinta ja näistä tuli ihan vauvakokoiset. raidoittuva lanka riitti lähes koko sukkiin, mutta kärkiin tuli ennen kärkikavennuksia jokunen kerros yksivärisellä. Söpöt sukat tulikin, tykkään näistä itse paljon! Ja näin siis kului loppuun yksi jämäkerä raidoittuvaa Marjaretki-lankaa ja taisi yksi tummanpunainen Vilma-keräkin kulua loppuun :)


Ei kommentteja: