29.12.16

Marraskuun langat

Marraskuun harmauteen piristystä toi sateenkaaripipo, johon upposi useampi jämänyttyrä.

Kohta on joulukuu ja koko tämä vuosi loppu, mutta minä en ole saanut kirjattua ylös edes marraskuun langankulutusta! Joululahjaneulomukset yms veivät aikaa ja niistä viimeisin valmistui vasta eilen. Kyllä, neljä päivää jouluaaton jälkeen. Mutta me vietämme joulua kahdessa osassa ja viimeisen lahjaneulomuksen pitikin valmistua vasta eiliseksi. Se ei kuitenkaan ihan ehtinyt lahjojen jakoon, vaan lapseni sai lahjojen jaon aikana kuvaviestin, jossa näkyi lahjaansa saatetekstillä "En ihan ehtinyt pakettiin, nähdään pian." :)

Jämälangoista pipo, jonka yläosan vaalea raita näytti valmiissa pipossa niin hassulta, että väritin sitä permanent-tussilla sinisemmäksi :)

Marraskuun lankojen kirjaamista hidasti myös se, etten muistanut punnita saamiani lankoja enkä halunnut tehdä lankakirjanpitoa ennenkuin on kaikki grammat selvillä. Punnitsin saamani langat jo kertaalleen, mutta hukkasin lapun, johon ne olin merkinnyt... Joten piti punnita uudestaan ja se ei taas ollut ihan yksinkertaista, koska olin siinä vaiheessa ehtinyt jo käyttää niistä osan. Kaikesta huolimatta, tässä nyt marraskuun lankojen tilastoa.

Marraskuun aikana lankaa kului näihin neulomuksiin:
tilatut sukat 105 g
tilattu liivi 375 g
huivi itselle alpakkalangasta 100 g
jämälankapipo 40 g
lasten jämälankapipo 25 g
sateenkaaripipo 60 g
Yes Checks -pipo 50 g

Kulutusta yhteensä siis 755 grammaa, mikä on aika vähän verrattuna siihen, paljonko lankaa tuli varastoon. 2480 grammaa!!! Tosin voin selitellä... tilattua liiviä varten ostin reilusti lankaa, koska en tiennyt paljonko siihen menee enkä halunnut langan ainakaan loppuvan kesken. Lisäksi sain lankaa sekä kaveriltani että äidiltäni. Kaverini antoi lankaa tilaamiaan villasukkia varten todella reilusti ja sukat ovat vielä työn alla. Äitini taasen toi kirpparilta lankaa isomman erän, kun oli halvalla saanut :) Itse en ostanut lankaa kuin yhtä tilaustyötä varten ja siitä ylijääneille langoillekin on käyttötarkoitus mietittynä. Joka tapauksessa lankavarasto kasvoi marraskuun aikana 1725 grammalla.

Jämälangoista on tämäkin pipo ja mallilla, johon olen nyt kovasti tykästynyt.


Ei kommentteja: