2.9.16

Elokuun langat

Elokuussa aloitin monta käsityötä ja jotkin niistä valmistuivatkin. Jonain muuna kuukautena tämä 800 gramman langankulutus olisi ollut oikein hyvä tulos. Mutta kun elokuussa lankaa tuli varastoon reilusti enemmän, niin en voi oikein iloita. Voin toki lohdutella itseäni sillä, että ostamilleni ja saamilleni langoille on jokin käyttökohde kaikille tiedossa. Löysin vihdoin lapseni virkattavaan peittoon tarpeeksi erisävyisiä harmaita lankoja, joten nyt voin aloittaa taas yhden virkattavan peitonkin :)

Äitini tilasin virkkaamiinsa vauvan vaunupeittoihin perhosia koristeeksi ja minähän virkkasin :)

Lankaa kului elokuussa näihin:
4 virkattua perhosta 10 g
luonnonvalkoinen verkkokassi 160 g
4 x joustinneulepipo 275 g
Heath's Socks 90 g
matala kolmiohuivi 100 g
Eiku-huivi 100 g
Across the Heath -tuubihuivi 65 g

Näistä tuli siis yhteensä 800 grammaa ja lisäksi lahjoitin pois 100 grammaa lankaa. Melkein kilo siis lankaa pois, sehän on hieno homma. Mutta kun sitä lankaa tuli varastoon lähes kolme kiloa! Tarkalleen ottaen 2930 g. Näistä noin puolet on sellaisia, että otin kaverini lankalahjoituksesta jämiä ja jokusen isommankin kerän, jotta neulon niistä pipoja yms lahjoitukseen. Sitten ostin lapseni peittoa varten 1150 grammaa lankaa ja vielä 300 grammaa sukkalankaa, kun halvalla sai.

Nyt juuri en viitsi edes laskea, että paljonko lankavarastoni on tänä vuonna kasvanut. Onneksi nyt on kesken monta käsityötä, jotka valmistuessaan ovat sitten imeneet jokusen kilon lankaa. Siitäkin pitää iloita, että otin pari päivää sitten käyttöön lankaa, jonka olen ostanut aika tarkkaan neljä vuotta sitten kirpparilta Jyväskylästä. Iloista on sekä se, että langalle löytyi kohde että se, että muistan vielä mistä lanka on hankittu.

Ei kommentteja: