10.10.10

SYTYCK - Hollywood viikot


So You Think You Can Knit -mittelössä on menossa Hollywood viikot eli aikaa valmistautua ja harjoitella varsinaista kisaa varten. Lajini on kansantanssi=palmikot ja kisasuoritus alkaa hahmottua vähitellen. Heti kun lajini selvisi, niin mieleen tuli palmikkoiset sukat ja säärystimet luonnonvalkoisena. Selailin tuota ylläolevaa kirjaa ja vahvistui fiilis, että haluan tehdä SYTYCK-työnä sukat itselleni. Koskahan olen viimeksi neulonut itselleni sukat? Yläasteella muistaakseni! Mummu on huolehtinut sukattamisestani ja vastavuoroisesti olen neulonut hänelle sukkia. Viime talven pakkasissa kaipailin oikein pitkiä sukkia ja luultavasti siksi ihastuin tähän malliin:


Noissa on ihan yksinkertaista palmikkoa edessä, joten kehittelen siihen varmaan jotakin vähän monimutkaisempaa. Mutta joka tapauksessa palmikkoa tulee vain tuohon sukkien etuosaan ja muuten on sileää neuletta. Paksut palmikot paksuissa säärissä kun eivät varmaan kovin hyvältä näytä :) Sukkien taakse haluan ehdottomasti saumaraidan, josta Mary Olki on kirjassaan sanonut "Esiäitimme siis tiesivät, että sukka on sekä mallikkaan näköinen että säären hoikkuutta tehostava, jos siinä keskellä takana kulkee hyin näkyä saumaa muistuttava kuvioraita."

Haluaisin kirkkaanpunaiset pitkät sukat ja yhden sopivan langan kaivoinkin varastosta. Jotakin hyvin marinoitua lankaa, josta on vyötteet kadonneet, mutta äitini muistelee, että olisi keinokuidulla vahvistettua villalankaa. Sukkien ohjetta pitää suunnitella muutenkin kuin palmikon osalta, sillä ajattelin aloittaa sukat kärjestä. Kuvittelen, että niitä on helpompi muotoilla, kun neuloo alhaalta ylöspäin. Hämärän peitossa on sekin, että miten saan pitkät sukat pysymään ylhäällä. Ehkä ne saa kiristettyä paikoilleen (kumi)nauhan avulla, mutta jos alle pukee vähänkään liukkaammat sukkahousut, niin taitavat silti luisua alemmaksi. Ehkä metsästän siis tälläiset sukkanauhat. Tai etsin neule/virkkuuohjeen sukkanauhaliiveille :)

1 kommentti:

Linne kirjoitti...

Yksi ohje löytyy Knitting Lingerie Style (McGovan-Michael, Joan) -kirjasta!