5.10.08

Syyskuun langankulutus

Sama vanha virsi: päivät ja viikot menee niin äkkiä, etten ehdi blogiin mitään naputtamaan. Syyskuun olin tuuraamassa entistä pomoani kaupan tätinä ja tuntui, ettei iltaisin ehtinyt mitään. Nyt pääsen taas keskittymään omiin töihin, joten ehkäpä bloggaamiseenkin löytyy aikaa. Syyskuussa sentään sain jotain tehtyä. Joskus kun oli tylsää töissä, niin neuloin sielläkin hetken... Älkää kertoko kenellekään :)

Syyskuun aikana valmistui:
lasten sukat 55 g
vauvasukat 25 g
vauvasukat jämälangoista 20 g
vauvalle "töppössukat" ja tumput 50 g
ylläoleviin sopiva myssy 40 g
toiset "töppössukat" 25 g
lapsen sukat pätkävärjätystä 40 g
kitarahihna 90 g

Yhteensä: 345 grammaa

Eli pieniä töitä ja kaikki muut paitsi kitarahihnan aloitin syyskuun aikana. Kitarahihna oli jo koekäytössä, vaikkei ihan valmis ollutkaan. Ja tuli todettua, että koukuttu hihna tarvitsee jotain tuekseen ja onneksi löysin tarpeeksi leveää tukevaa nauhaa, jonka ompelen hihnan taakse. Kuva tulee sitten aikanaan tästä hihnasta. Se oli työn alla kesästä saakka ja Turun käsityötapaamisten kävijät kyselivät sen edistymisestä aina :)

Lankaa ostin 50 grammaa, kun tarvitsin kitarahihnan kirjontaan kimaltavaa lankaa. Olisihan minulla ollut kimaltavaa hopealankaa, mutta se oli vähän liiankin kimaltava. Löysin PiikkoPirrasta sitten sopivaa musta-hopeaa lankaa. Ja minähän en IKINÄ tee mitään ristipistoja, mutta nyt sitten tein niitä tuohon kitarahihnaan. Mitäpä sitä ei rakkaan miehen vuoksi tekisi :)

Syyskuussa lankavarasto keveni siis vain 295 grammalla.

Kun ei syyskuun aikana valmistuneista neulomuksista ole kuvia, niin lykkään tähän väliin jo aikaisemmin nähdyn kuvan. Nämä huivit matkasivat syyskuun viimeisenä viikonloppuna Venäjän Karjalaan. Kuvassa oikealla olevat isommat huivit pääsevät lämmittämään Haapalammen koululaisten kauloja ja vasemmalle olevat pienemmät huivit lämmittävät Värtsilän päiväkotilapsia. Samaisella reissulla kävin toteamassa, että Sortavalan ainoa lankakauppa on todellakin lopettanut toimintansa. En siis saanut lankaa reissulta. Tai olisihan "Öljymäellä" ollut villasekoitelankaa myynnissä, mutta sitä olen ihan tarpeeksi ostanut Viipurista jo aikaisemmin.

Ei kommentteja: