9.4.08

Maaliskuun saldo

Ompas monipuolista otsikointia... ja todella tiivistä bloggausta. Viimeisimmän postauksen otsikossa oli myös saldo ja sen kirjoittamisesta on useampi viikko. Töiden ja muun elämän kanssa on muka niin kiire, että muuta en ehdi kuin raportoida langan kulutuksen. Olin jo haaveillut, että tänään voin illalla tehdä jotain käsityötä ihan vain omaksi iloksi. Ja peet... olin tehnyt väärällä kuosilla tilatut hahtuvahousut. Joten nyt pitää pikapikaa tehdät taas yhdet pökät ja omakivakäsityöt siirtyy edelleen.
Virkkausringin pääsiäisprojekti meni ohi, vaikka tarkoituksena oli sen aikana virkata pääsiäisen väreihin sopiva huppu leivänpaahtimelle. Jämälanka-projektissa olen mukana, mutta toistaiseksi olen onnistunut vain jämäyttämään lisää lankaa. Kunhan nuo yhdet hahtuvahousut on tehty, niin neulon jämälangoista sukat ja virkkaan kimalteisesta jämälangasta koruja.
Maaliskuussa oli ihan näpsäkkää langan kulutusta. Tosin ainakin pari työtä aloitin jo helmikuun puolella ja tikuttelin loppuun vasta maaliskuussa.

2 x pitkälahkeiset hahtuvahousut yht. 350 g
Viherrys-hahtuvahousut L koko 130 g
lasten sukat jämälangoista 50 g
10 x virkattu kukkanen yht. 50 g
2 x virkattu kukkanen pinkki 10 g
3 x virkattu kukkanen persikka 15 g
3 x virkattu kukkanen pun 15 g
4 x virkattu kukkanen lila-pinkki 20 g
1 x virkattu kukkanen, valk 5 g
4 x virkattu kukkanen, musta 20 g
2 x virkattu kukkanen, lila-pinkki 10 g
kimallehuivi rusk-kelt 95 g
kimallehuivi lila-pinkki 95 g
kimallehuivi musta 90 g
4 kpl virkattuja koruja rusk-kelt langasta 10 g
5 kpl virkattuja koruja hopealangasta 20 g
4 kpl virkattuja koruja lila-pinkistä langasta 15 g

Kulutusta tasan tarkkaan kilo!

Noiden lisäksi tuunasin kyllä kirpparilta ostettua talvitakkia neulomalla siihen karvalangasta hihansuihin. Ekalla käyttökerralla karvaiset hihansuut kuitenkin repsahtivat ja purin tekeleet. Ehkä sitten ensi talveksi saan tehtyä uudet, nyt tuolla villakangastakille ei onneksi enää käyttöä ole.

Lankaa ostin kahdelta Hämeenlinnan reissulta. Hahtuvia noin 750 g, hopea- ja kultalankaa 100 g, sukkalankoja 450 g, jämäkeriä 180 g, California-lankaa ponchoihin 150 g, tikapuulankaa 150 g, karkkivärisiä mohairlankoja 100 g ja haaleanvaaleanpunaista Sorbé-lankaa 150 g. Että yhteensä sitten 2030 grammaa... Varastoon tuli tuplasti enemmän lankaa kuin sieltä itse kuluttamalla lähti. Tilastoa kaunistaa kuitenkin huutiksessa myydyt puuvillalangat, joita lähti varastosta 1690 grammaa. Eli loppujen lopuksi varasto pieneni 660 grammalla.

Käsityöblogissa olis kiva olla kuvia. Arkistostani löytyi kuva heijastinkukasta. Näitä olen tehnyt eri väreissä niin lahjaksi kuin myyntiin. Kuvassa se ainoa kukkanen, jonka olen pitänyt itselläni:

Ei kommentteja: