16.4.08

Jämistelyä


Jämälankavaraston tuhoamisprojekti lähti vihdoinkin käyntiin myös omalta osaltani. Jämäblogiin naputan vasta sitten, kun jotain on oikeasti valmiina, mutta viikonloppuna aloitin kahta jämäprojektia.
Sukkiin tulee jämälangat (yllätys yllätys) aikaisemmin valmistuneista sukista. Regiaa ja Hjertegarnia muistaakseni, vyötteet ovat kadonneet. Tuosta kuvanottohetkestä sukat ovat edenneet jo teräosaan. Olin arvioinut yksivärisen langan määrän väärin ja se loppui pian kantapään jälkeen. Teräosat tulevat siis itsestään raidoittuvasta langasta. Tosin pitää senkin langan kanssa säätää, kun pikkunyttyrä jo loppui ja täytyy isompi myttyrä jakaa kahtia ja vielä niin, että raidat täsmäisivät sukissa.
Toisena kuvassa on kaulahuivi, jonka idea on Ullassa julkaistusta ketjusilmukkahuivista. Tuossa versiossani on aina 3 ketjusilmukkaa ja 3 kiinteää silmukkaa. Lankana Seiskaveikan jämiä ja tunnistamattomia nyttyröitä. Tähän huivin virkkaamiseen tuli himo :) Otin huivin tekeleen mukaan, kun lähdin Turun neuletapaamiseen. Tarkoitus oli neuloa sitä vain matkalla bussissa, mutta jatkoinkin tapaamisessa enkä malttanut lopettaa ennenkuin olin käyttänyt kaikki mukana olevat langat.

Ei kommentteja: