13.9.07

Ensimmäinen HuPoni


Virkkausringin Hupo-viikot ovat noin puolivälissä ja sain vihdoinkin jotain niihin liittyvää valmiiksi. En tietenkään tehnyt mitään tempauksen alussa aloittamaani valmiiksi, vaan aloitin eilen ihan uuden työn :) PiikkoPirran Vaakalle lahjoittamissa langoissa oli kolme kerää Sirdarin Bigga-lankaa ja tähän sitä käytin kaksi kerää eli 200 g. Puikkosuositus on 15, mutta minulta löytyi vain kympin pyöröt. Tai sitten ne ovat nro 12 mutta eivät kuitenkaan suosituksen mukaiset halot. Ruskealla langalla neuloin aina oikeaa yhden kerroksen ja kirjavalla seuraavalla kerroksella *langankierto 2 nurin yhteen*. Nurin yhteen sen takia, että se tuntuu helpommalta tämän langan kanssa kuin oikein yhteen.
Kirjavaa lankaa jäi muutama metri ja sen säikeet erottelin toisistaan ja virkkaan ne Vaaka-tilkkuun. Noita tilkkuja olen viime aikoina virkkaillut valmiiksi useamman. Kaapista löytyi tilkkuja, joista puuttui vain vähän ja niitä olen sitten tehnyt valmiiksi. Jokusen uudenkin tilkun olen aloittanut, mutta täydellisyyden tavoittelija sisälläni nosti päätään ja vaati tilkut purkuun, kun langamyttyröiden värit eivät sovi täydellisesti toisiinsa...

EDIT: tännekin tulen nolona kommentoimaan itselleni, että eihän tää huivi sovi HuPo-viikoille, kun ei ole virkattu!

4 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Anteeksi tämä kyselyikäni, mutta mihin asti noita tilkkuja saa laittaa tulemaan...? Mie vasta yhden sain tehtyä, kun olen niin myöhään liikkeellä :)

Mari kirjoitti...

Peittotilkkuja otetaan vastaan aina, lisätiedot on tuolla:
http://www.vaaka.org/tilkkupeitto.html
Jos taas olet vapaavirkkauksella tekemässä tilkkuja Koukkuniemen Orvokkimeri-tekstiiliin niin periaatteessa Tilkkujen Yöhön eli 22.9 asti saa niitä toimittaa. Ja niistä lisätietoa Virkkausrinkiin laittamastani postauksesta:
http://virkkausrinki.blogspot.com/2007/08/vapaavirkkaustilkkuja-jatai-huiveja.html

Rouva Oranssi kirjoitti...

Helmiksen blogin kautta...

Ei ole tarkoitus juoksennella bittiavaruudessa valittamassa, kun ei pääse samalle hiekkalaatikolle. Kiva kun selvensit syitä Tampereen Tilkkujen Yön tilaisuuden laadusta. Voi jollekin minua herkemmälle iskeä tietysti pelko / kiukku, ettei kannata osallistua hyväntekeväisyyteen kun ei 'kelpaa' mukaan. Itse olen tässä asiassa ihan ok, vaikka olisi ollut kiva tulla yhteiseen toimintaan, kun noita tilkkujakin odottelee kotona vino pino. (Tosiasiassa en pääsisi. On häät.)

Ehkä ensi vuonna isommat tilat? Voiko tilkkuja antaa / viedä Tampereella johonkin. En ole saanut postitetuksi.

Mari kirjoitti...

Hei Rouva Oranssi :)
Ehkä tosiaan taas ensi vuonna Tampereellakin on avoin tapahtuma. Tänä vuonna tuo Koukkuniemi on keräyskohteena ja siksi Vaaka ry on sinne vieraaksi kutsuttu ja sen vuoksi emännät saavat tietysti esittää vierailun rajat. Mietimme kyllä toisen, avoimen tilkkuilun järjestämistä Tampereella tai lähistöllä, mutta nyt ei vapaaehtoisten energiat ja ajat riittäneet siihen.
Tilkkuja voi toimittaa ympäri vuoden, Tampereella niitä vastaanottaa kirsi-marja.kasteenpohja@mbnet.fi ja minäkin voin niitä ottaa vastaan annamari76@luukku.com