28.8.07

Lämpöisiä lahjoja

Vein ekan erän Koukkuniemen vanhainkotiin meneviä neulomuksia ja virkkauksia eteenpäin. Ensimmäisess kuvassa on täältä ja täältä tulleita kauniita huiveja. Puuvillaisia fifejä, hempeitä salomoninsolmuja ja värikästä villaa:
Toisessa kuvassa enimmäkseen edelleen Möhönasun ihania töitä, paitsi vasemmassa reunassa "Mummon maastoponcho" työnimellä neulomani poncho ja sen kanssa sävysävyyn neulotut kämmekkäät. Ja nuo toiset kämmekkäät vasemmalta näyttäytyivät jo edellisessä postauksessa. Tykkään setittää :)
Työn alla on Koukkuniemeen vielä kaksi ponchoa ja yksi huivi. Teen niitä kun kaipaan taukoa muista neulomuksista ja virkkauksista. Tänään olen koittanut ahkeroida virkattavaa takkia itselleni, jonka aloitin reilu kuukausi sitten, mutta homma pysähtyi, kun lanka loppui. Etukappaleisiin tulee sitten hieman erisävyistä lankaa, mutta eipä se eka lankakaan aivan tasalaatuista ja -väristä ollut, joten tuskin eroa kovasti huomaa. Toinen tekele on pitsineuleinen villatakki mohairlangata. Olen tuloksetta etsinyt kirppareilta ja kaupoista kivaa ruskeaa neuletakkia ja kun ei mitään miellyttävää löydy, niin teen itse. Äidin varastosta löytyi hyvänväristä lankaakin. Sitä on monta kerää, mutta yhdessäkään ei ole vyötettä tallella. Mahdollisesti vuosikymmeniä marinoitua lankaa :) Pitsitakkiini KOITAN soveltaa tätä Lehmus-huivin mallineuletta.

Ei kommentteja: