27.1.07

Uusi ilme

...blogissa siis :) Entinen palveli aikas kauan ja alkoi tuntea jotenkin raskaalta. Nyt on ainakin vähän vaaleammat värit ja osasin jopa siirtää tuon neuleblogit-lootan sivun reunaan, kun ennen se oli sivun alareunassa piilossa.
Olin viikon verran vanhempieni luona poikaseni kanssa. Ja kun pikkuinen poikanen (joo, kohta neljä vee eli iso mies jo) sairasti pari päivää, niin ehdin istua hänen vieressä neulomassa ja virkkaamassa. Jo menomatkalla sain valmiiksi ne sukat, joita olin aloittanut neuloblogien lukemisen lomassa. Kuvaa ei tule, kun kameraa ei ollut mukana ja jätin ne sukat jo äitini liikkeeseen myyntiin. Sitten ahkeroin viikonlopun aikana tummanruskeasta karvalangasta hartiahuivin ja verkkoponchon, tunnistamattomista lankakeristä hapsuhuivin ja langanlopuista kolme tilkkua Vaaka-peittoihin. Nämä kaikki virkattuja. Siinä sairastuvalla päivystäessäni neuloin ja virkkasin tilattuja verkkoponchoja neljä. Kun verkkoponchot välillä kyllästytti, niin neuloin liukuvärjätystä villalangasta huivia, johon tulee röyhelöt päihin.


Langassa sävyt vaihtelevat vaaleanharmaasta mustaan ja neulon koko huivin helmineuletta. Kuva on otettu sen verran huonossa valossa, että huivi näyttää mustemmalta kuin luonnossa. Innostus tähän huiviin tuli, kun pääsin tutkimaan Vaakalle lahjoitettuja lankoja. Yksi ihana kerä näytti kovin tutulta ja kun pengoin varastojani, niin löysin aivan samannäköistä lankaa itseltäni. Pyörittelin keriä kädessäni ja pohdin millaisen huivin tekisin omasta kerästäni. Ensin haaveilin harvasta pitsineuleesta ja kokeilin muutamaa mallia, mutta eivät ne sopineet langan luonteeseen. Päädyin neulomaan siis helmineuletta, josta pidän kovasti. Ja kun piti jotain naisellisuutta saada huiviin, niin päätin tehdä röyhelöt päihin. Lanka on tosi riittoisaa, parinsadan gramman kerä taitaa riittää kahteen 150-160 cm pitkään huiviin. Ja se lahjoituslanka päätyy ehkä peittotilkkuihin tai siitä neulotaan ensin jotain pikkuista vaatetta vauvakasseihin tms.
Paluumatkalla aloitin vielä yhden verkkoponchon, ettei vaan niiden tekeminen pääsisi unohtumaan! Maanantaina pitäisi postittaa tilatut kahdeksan ponchoa ja samalla lähtee myös yksi hartiahuivi. Välillä jo tympi ponchojen tekeminen, mutta toisaalta valmistuvat nopsaan. Enemmänkin taisi tympiä, kun piti tehdä monta samanväristä peräkkäin.
Nyt ahkeroin keskeneräiset loppuun, että pääsen aloittamaan lankahamsteri-kuukauden puhtaalta pöydältä. Kesken on se toinen helmineule-röyhelö-huivi, huivi tikapuulangasta ja paluumatkalla aloitettu verkkoponcho. Ponchosta puuttuu enää hapsut eli sen saa äkkiä valmiiksi. Yleensä en hapsuja noihin laita, mutta tässä lanka loppui vähän liian aikaisin ja ajattelin hapsuilla tehdä ponchoon lisää pituutta...
Hihattimen hihasaumat pitäisi ommella ja sitten sekin olisi valmis. Neuloin sen eilen illalla loppuun, kun ohjelappunen onneksi löytyi. Hiansuut ovat vähän erikokoiset, koska käsialani oli tiheämpää lopussa.
Lankakauppoja olen välttänyt, mutta äitini oli ostanut monta lankapussukkaa kirpparilta ja jakoi niistä lankaa minullekin :) Lankavarasto ei siis tunnu pienenevän vaikka kuinka koitan sitä kuluttaa. Lohduttaudun sillä, että nyt olen varastoinut myös lahjoituslankaa, jota jaan eteenpäin. Eli kaikki lanka ei oikeasti ole omaani eikä sitä voi laskea lankavarastooni. Koitan samalla lahjoittaa myös omista varastoistani lankaa pois. Jossain vaiheessa pitäisi taas laittaa lankaa huutikseen myyntiin, mutta jos puolet Suomen neulojista on lankalaihiksella, niin eihän niitä myttyröitäni nyt kukaan osta.

Ei kommentteja: