16.8.06

Terveiset Tallinnasta!

Lankamatka sujui oikein mukavasti, hyvä että sain ostokset raahattua kotiin :) Nooh, pakaaseissa tosin oli vähän muutakin kuin lankaa...
Ostoskierros alkoi Rocca al Maren kauppakeskuksesta. Lankaa näkyi vain Prismassa ja kaikki Novitaa - jäivät hyllyyn ja hamstrasin sen sijaan karkkia ja viiniä.
Kaupungissa suuntasimme ensimmäiseksi Liann Longad-liikkeeseen (Narva maantee 13, sisällä ostoskeskuksessa) ja sieltähän täyttyi ekat kassit. Lankaa kertyi 1,3 kg... mohairia, efektilankoja, vähän villasekoitetta. Virkkuukoukut maksoivat noin 1,50 euroa ja bambusukkapuikotkin ostin, mutta niiden hintaa en muista. En ole aikaisemmin tässä liikkeessä käynyt, ihan mukava ja monipuolinen kauppa oli. Pidän kuitenkin enemmän Filatista, jonne suuntasimme seuraavaksi.
Tosin matkalla poikkesimme Eesti Käsitöö-liikkeeseen (Muurivahe 17, sisäpihalla) ja matkaani tarttui puoli kiloa hahtuvalankaa 3 e / kg. Värivalikoimaa ei ollut kovin paljon.
Filatissa (Muurivahe 20) sitten taas innostuin hamstraamaan lankaa: tikapuulankaa, itseraidoittuvaa sukkalankaa, bukleelankaa ja sitten ihanaista erikoislankaa. Nimeltään Venezia ja on nauhamaista ja vähän kimallusta yms. Juuri tälläistä lähdin etsimään ja ostin sitä valitettavasti vain kahta väriä. Punaisesta valmistui jo huivi!
Hahtuvalangan perässä menimme käsityöliikkeeseen osoitteessa Apteegi 1. Liikkeen nimeä en valitettavasti tiedä, mutta aikaisemminkin olen sieltä ostanut paaaljon hahtuvalankaa. Ja niin kävi nytkin :) Tai siis vain kilo sieltä lähti mukaan, koska en osannut päättää ihanien värien välillä. Hahtuvalanka maksoi 29 kroonia per 100 grammaa eli noin kaksi euroa ja oli siis halvempaa kuin tuo toinen ostamani hahtuvalanka. Äitini osti pätkävärjättyä villalankaa, mutta siinä ei ollut niin hyvää värivalikoimaa kuin hahtuvalangoissa.
Joten katsastimme vielä yhden liikkeen Raekoja Platsin laidalla, osoite taitaa olla Raekoja Plats 1. Värivalikoimaa oli villalangoissa ja hahtuvissakin, mutta hinnat korkeammat kuin muualla. Mutta se ei äitiäni haitannut, vaan hän osti taas kassillisen villalankaa :) Itse tyydyin vain kurkkimaan liikkeen ovelta ja pitelin pullottavia ostoskasseja.
Kotimatkalla bussissa aloitin heti verkkohuivin ja samalla jakelin lankakauppavinkkejä viereisessä penkissä istuneelle naiselle, joka alkoi heti ehdotella miehelleen uutta Tallinnan matkaan :)
Kuvia langoista tulee, kunhan olen nukkunut reissun aiheuttaman univelan pois ja jaksa tutustua uuteen kameraani.

Ei kommentteja: