9.2.19

Tammikuun lankaliikenne


Tammikuun lankaliikenne meinasi reippaasta neulomisesta ja virkkaamisesta huolimatta humpsahtaa plussan puolelle ja syy näkyy yllä olevasta kuvasta. Edessä olevat kaksi lankakerää sain äidiltäni, takana korissa olevat langat äitini ystävältä. Yhteensä siinä on 1120 grammaa lankaa. Korissa on paljon jämälankoja, mutta myös täysinäisiä keriä. Kaikille jämille en ole vielä keksinyt käyttöä. mutta korissa päällimmäisenä pilkottavien lankojen käytöstä on sentään ideoita.

Varsinaisesti tammikuussa neuloin ja virkkasin 1045 grammaa lankaa. Tällä kulutuksella lankavarasto olisi kasvanut, mutta onneksi muistin, etten ollut merkinnyt kulutetuiksi Kalevala-peittotilkkuihin käyttämiäni lankoja. Tilkut virkkasin heti, kun Kalevala-peitto CAL (crochet-along = yhteisvirkkaus) alkoi. Tarkoituksena oli punnita valmis peitto sitten aikanaan, mutta minulta jäi tämä projekti pahasti kesken. Valmiina oli neljä tilkkua. Äitini virkkasi tilkkuja omaa peittoa varten ja hän oli edennyt paljon paremmin, muttei hänelläkään ollut kaikkia tilkkuja valmiina. Päätimme yhdistää tilkkumme ja tehdä lisää tilkkuja, jos se on tarpeen. Vain yksi tilkku jäi uupumaan ja sen virkkasin yhteisvoimin. Nuo neljä aikaisemmin virkkaamaani tilkkua laitan kulutetuiksi grammoiksi nyt, kun peitto on koottu ja valmiina.

Sateenkaarisukat yritykseni joulukalenteriarvonnan voittajalle. Hän toivoi värikkäitä sukkia ja sellaiset sai :) Lankoina on Novitan vanhaa sateenkaaren väreissä raidoittuvaa Seiskaveikkaa ja samoissa väreissä olevia jämänöttösiä. 

4 x Kalevala-peiton tilkku 260 g
3 x virkattu peittopala 80 g
Ethereal Bliss -huivi 155 g
Crann Bethadh -huivi 100 g
sateenkaarisukat 100 g
jämälankasukat 105 g
lasten sukat myyntiin 55 g
3 x punainen sytomyssy 165 g
Marianne-raidallinen sytomyssy 70 g
v.pun-valk. sytomyssy 55 g
3 x joustinneulepipo lahjoitukseen 160 g

Kulutusta siis lopulta 1305 grammaa ja kun tästä vähentää tulleet 1120 grammaa lankaa, niin lankavarasto pieneni 185 grammaa. Pääsin tavoitteeseeni käyttää kilo lankaa kuukaudessa ja muutoinkin moni tavoite täyttyi. Neuloin enemmän kuin yhden lahjoitettavan päähineen viikossa, tein lahjoitukseen myös villasukat ja huivin, kun oikeastaan tavoitteena on tehdä vähintäänkin yksi lahjoitusneule kuukaudessa. Tosin sitä tavoitetta aion kiristää ja neuloa joka kuukausi yhdet lahjoitettavat villasukat ja koitan sen lisäksi neuloa vielä lahjoitukseen jotain muuta, joka ei ole pipo. Myyntiin neuloin lasten sukat, mutten aikuisten sukkia eli se tavoite jäi saavuttamatta. Aikuisten sukat olivat kuun vaihtuessa puoliksi valmiit eli toinen sukka valmis ja toinen aloittamatta. Käytin jämälankaa, mutta en saanut kulutettua joka päivä yhtä lankakerää loppuun, vaan tammikuussa käytin 27 lankakerää. Enkä ostanut yhtään lankaa eli sekin tavoite täyttyi.

Itseäni vähän naurattaa nämä kaikenlaiset tavoitteeni, mutta osa neuleystävistäni on hieman huolissaan, että tuleeko tälläisestä tavoitemäärästä stressi. En stressaa näistä ja tavoitteeni ovat joustavia. Jos nyt alkuvuodesta teen viisitoista lahjoitettavaa päähinettä, niin voin jonkun kuukauden olla tekemättä niitä ollenkaan ja neuloa sen sijaan jotain muuta. Ennemminkin tavoitteet vähentävät stressiä, koska neulon esimerkiksi villasukkia myyntiin tasaisesti pitkin vuotta enkä kiireellä juuri joulun alla. Minä myös tykkään tehdä listoja ja taulukoita ja varsinkin ruksia tehtäviä listoilta tehdyksi eli siinäkin mielessä tavoitteet kannustavat tekemään ja jopa ilahduttavat.

Ei kommentteja: