2.1.19

Käsityötilastoja menneeltä vuodelta

Viime vuosi oli ensimmäinen, kun asetin jokaiselle kuukaudelle käsityötavoitteita. Tämä tuntui toimivan omalla kohdallani aika hyvin ja sai tekemään tiettyjä käsitöitä tasaisemmin koko vuoden ajan. Ihan kaikkia tavoitteita en saanut täyteen, mutta toiset täyttyivät yli tavoitteiden. 

Lahjoitukseen neulottaville päähineille en ollut asettanut mitään tavoitteita, mutta vuodelle 2019 sellaisenkin tavoitteen päätin asettaa :) Päähineisiin uppoaa kivasti jämälankoja ja menneen vuoden aikana niille löytyi hyvin myös kohteita. Pipoja meni niin Asunnottomien Yö -keräykseen kuin Veikko ja Lahja Hurstin Laupentyö ry:n kautta jaettavaksi. 

* Vähintään kilon lankaa kulutin ainoastaan kolmena kuukautena, mutta lähellä se oli kahtena muuna kuukautena. Tässä on siis parantamisen varaa. Koko vuoden langan kulutus oli 10225 grammaa eli keskimäärin kulutin 852 grammaa lankaa kuukaudessa. Mahdotonta ei ole päästä keskimääräiseen kilon kuluttamiseen kuukaudessa, mutta ehkä pitäisi tehdä enemmän pieniä töitä paksusta langasta :)
* Aikuisten villasukkia neuloin myyntiin tai kavereille tilauksesta 11 paria eli jäin tavoitteestani yhden parin. Tämä vähän harmittaa, koska ne yhdet sukat olisi hyvin vielä voinut neuloa. Lähinnä taisi olla kiinni siitä, että sopivia lankoja ei ollut juuri sillä hetkellä käsillä, kun olisi huvittanut neuloa sukkia.
* Lasten sukkia neuloin myyntiin tai tilauksesta 14 paria eli tavoite ylittyi kahdella parilla. Lasten sukkia neuloo tietysti paljon nopeammin kuin aikuisten sukkia, mutta lasten sukissa joudun usein miettimään ja säätämään mitoitusta paljon enemmän. 
* Lahjoitukseen neuloin muistaakseni 56 erilaista päähinettä, mutta näistä en ollut asettanut mitään tavoitteita. Sen sijaan tavoitteena oli neuloa joka kuukausi lahjoitukseen jotain muuta kuin päähine. Vuoden viimeisten päivien loppukirin ansiosta lahjoitukseen valmistui yhteensä 13 neuletta eli tavoite ylittyi yhdellä. Suurin osa lahjoitusneuleista oli hartiahuiveja, mutta neuloin myös joitakin villasukkia lahjoitukseen. 


Ei kommentteja: