30.4.18

Maaliskuun langankulutus

Kaikki hienot tavoitteet kirjoittaa blogiin kerran viikossa ovat unohtuneet, kun työ ja opiskelu ovat vieneet aikaa. Välillä on mielessä ollut, että tästä voisin kirjoittaa, mutta sitten neule on lähtenyt eteenpäin ennenkuin olen ehtinyt ottaa siitä kuvia ja ilman kuvia on melkoisen tylsää kirjoittaa käsitöistä. Mutta jos nyt edes nämä lankatilastoinnit kirjoitan, koska näistä on itselleni iloa myöhemminkin :) Olen pitänyt lankaliikenteestäni kirjaa kymmenen vuotta ja sen kunniaksi olen päättänyt laskea, onko sinä aikana lankavarastoni pienentynyt vai suurentunut tilastojen mukaan. Kolmen ensimmäisen lankatilastointivuoden saldot olen tähän mennessä laskenut ja ainakin niiden aikana varasto ensin pieneni reippaasti ja sitten lähti vähintään yhtä reippaaseen kasvuun. Mutta menneen maaliskuun aikana varastoni hitusen pieneni.

Maaliskuun aikana valmistui eniten erilaisia päähineitä, etualalla aikuisten kokoiset pipot ja taka-alassa baskerit. 

Tein viime kuun aikana 13 neuletta:
musta-harmaa pipo 50 g
tummanpunainen-kirjava baskeri 60 g
vaalea-punertava-beige baskeri 65 g
vaaleanpunainen-pinkki baskeri 70 g
turkoosi-petrooli baskeri 70 g
turkoosi joustinneulepipo 45 g
luonnonvalkoinen-ruskea pipo 40 g
2 x Alfalfa-myssy vauvalle 30 g
2 x sukat Katia Leaves-langasta 175 g
oranssikirjavat jämälankasukat 100 g
huivi "möykkylangasta" 120 g

Tein kaksi vauvamyssyä Alfalfa-mallilla tai paremminkin sitä mukaillen, sillä jätin ohjeessa päälaella olevan "törön" pois ja aloitusreunaan tein helmineuletta tai joustinta. Joustinneule näyttää mielestäni paremmalta kuin helmineule näissä myssyissä.

Tekemiini neuleisiin kului lankaa 825 grammaa. En siis päässyt tavoitteeseeni kuluttaa kilo lankaa kuukaudessa. Ja koska sain lankaa, ei varasto pienentynyt edes tuota vajaata kiloa. Sain 400 g "möykkylankaa", josta tein tilatun huivin ja loput langat sain pitää. Lisäksi tuli arvontavoittona 100 g lankaa. Olen edelleen lankalakossa, joten yhtäkään ostettua grammaa ei tullut lankaa. Tulleiden lankojen jälkeen varasto pienenikin enää 325 grammalla. Mutta parempi sekin kuin ettei olisi pienentynyt ollenkaan.

Jämälankasukkiin käytin viittä eri lankaa :)

Muutoin pääsinkin käsityötavoitteisiini tai ainakin olin aikaisempina kuukausina tehnyt maaliskuunkin tavoitteet täyteen eli neuloin sekä aikuisten että lasten villasukat myyntiin ja tein lahjoitettavaksi jotakin muuta kuin päähineen. Vasta vuodenvaihteen jälkeen luin kutookutoo-blogin pitäjän tavoitteesta käyttää joka päivä kerä lankaa. Ja koska itsekin olen näköjään alkuvuodesta kuluttanut keskimäärin kerän päivässä loppuun, niin päätin liittää tämänkin tavoitteisiini. Tammikuun ensimmäisestä päivästä maaliskuun viimeiseen päivään välisenä aikana olen käyttänyt loppuun 91 lankakerää ja päiviä on ollut 90 :)

Ei kommentteja: