13.2.18

Tammikuun langankulutus

Tutuilla tavoitteilla lähdin tähän vuoteen ja yksi niistä oli kuluttaa joka kuukausi kilo lankaa. Sen suhteen vuosi ei alkanut kovin hyvin, sillä kulutusta tuli vain 810 grammaa näistä käsitöistä:
jämälankapatalappu villainen 40 g
jämälankapatalappu puuvillainen 50 g
2 x pinkki-kirjavat vauvasukat 30 g
ruskearaidalliset jämälankasukat 95 g
ruskea-vihreät jämälankasukat 100 g
iloisenkirjavat Meeri-sukat 70 g
turkoosi joustinneulepipo 75 g
lila baskerimyssykkä 50 g
turkoosi-vihreä baskeri 65 g
2 x persikka-kirjava baskerimyssykkä 115 g
2 x harmaa-pinkki-kimaltava baskerimyssykkä 70 g
musta baskerimyssykkä 50 g

Lisäksi annoin lankaa vaihdossa 180 grammaa eli kaiken kaikkiaan lankavarastosta lähti lankaa 990 grammaa. Hyvin lähelle kiloa pääsin siis annettujen lankojen kanssa :) Mutta varastoon myös tuli lankaa, ensin sain vaihdossa 110 grammaa lankaa ja sitten kirjasin vasta nyt varastooni ystävältäni jo ajat sitten tulleet langat, joita oli yhteensä 505 grammaa. Lankaa tuli varastoon siis 615 grammaa, joten lankavaraston kutistuminen jäi vaatimattomaan 375 grammaan. Parempi sekin kuitenkin kuin lankavaraston kasvaminen!

Varaston kätköistä löytyi vyötteetön kerä iloisenkirjavaa sukkalankaa, johon ei ole aikaisemmin tehnyt mieli tarttua, mutta nyt se houkutteli. Iloisenkirjavat sukat on tehty mummoni ohjeella eli ovat Meeri-sukat ja päätyvät myyntiin. 

Vuoden alussa aloittamani langanostolakko on siis pitänyt ja aloittamani JämisKAL on innostanut käyttämään jämälankoja. Muutoinkin käsityötavoitteita on täyttynyt eli neuloin sekä aikuisten että lasten sukat myyntiin ja lahjoitukseen jotain muuta kuin päähineitä. Aina vuoden alussa näistä tavoitteista on helppo pitää kiinni, mutta vuoden loppua kohden tavoitteet meinaa unohtua. Siksi ei yhtään haittaa, että tammikuussa neuloin kahdet lasten sukat myyntiin ja kahdet villasukat lahjoitukseen. Jos täytän kuukausitavoitteeni jo vuoden alussa, niin sitten niitä ei tarvitse miettiä loppuvuonna :)

2 kommenttia:

Susanna Maalta kirjoitti...

Sä oot kyllä ihan kone neulomaan. Hirveän iso määrä valmistuneita tammikuussa.

Mari kirjoitti...

Kiitos kommentista!
Omasta mielestäni olen päässyt kone-tahtiin vasta tällä viikolla, kun on valmistunut pipo päivässä ja kaksi parhaassa :D