11.1.18

JämisKAL

Aloitin vuoden vaihtuessa JämisKALin eli jämälankojen kuluttamiseen kannustavan yhteisneulonnan, jossa toki on muutkin lankatekniikat sallittuja. Virkkaa, koukkua, kinnasneulaile, neulo jämälangasta jotakin! Jämälankaa pitäisi työssä olla mieluummin enemmän kuin yksi raita, koko työn ei tarvitse olla jämälankaa, vaan esim. villasukat, joiden varret on raidoitettu jämälangoilla, sopii oikein hyvin. Jokainen saa määritellä itse, mikä juuri omalla kohdalla on jämälankaa, toiselle se voi olla kerä, josta on käytetty vain vähän ja toiselle ainoastaan alle parin metrin pätkät lankaa on jämää. Samalla käsityöllä voi osallistua tietysti kaikkiin muihinkin KALeihin, joihin se sopii. Myös keskeneräisillä töillä voi osallistua, kunhan niissä on vuoden alussa jäljellä vielä jotain muutakin kuin päättelyt.


JämisKALille on Marin kässäpäiviksen Ravelry-ryhmässä sekä höpinäketju että valmistuneiden töiden ketju. Kaikki valmistuneet työt postataan valmistuneiden ketjuun ja sinne ei tule muita höpinöitä, vaan ne muut höpinät tulevat höpinäketjuun. Jos en kuulu Ravelryyn, mutta haluat osallistua, niin se onnistuu kyllä! Höpistä voi näiden blogipostausteni alle ja kuvat valmiista töistä kulkeutuvat minun kautta valmistuneiden töiden ketjuun. Siinä tapauksessa kuvan valmiista jämälankatyöstä voi lähettää sähköpostiini annamari at hotmail.com ja kertoa samalla, millä nimellä tai nimimerkillä haluaa esiintyä.


JämisKAL alkoi siis vuoden alusta, mutta päättymispäivää sille ei vielä ole. Erittäin todennäköisesti yli kesän jatketaan, mutta ei kuitenkaan vuotta pidempään missään tapauksessa :) Kerron hyvissä ajoin, kun loppu häämöttää. JämälankaKALin = knit-alongin = yhteisneulonnan  päätyttyä jaetaan ja arvotaan myös palkintoja, mahdollisesti niitä arvotaan jo KALin aikana. Lopuksi palkitaan ainakin se, joka on tehnyt eniten jämälankatöitä tämän yhteisneulonnan aikana.


Tämän postauksen kuvituksena on omat ensimmäiset jämälankatyöni eli pari patalappua. Malli on kaksinkertainen patalappu, johon olen kovin tykästynyt. Ruskea-oranssi-sävyinen patalappu on virkattu villasekoitelangoista ja harmaa-pinkki-vihreä puuvillalangoista. Jälkimmäisessä on kerän loppuja, mutta samoja lankoja riitti koko patalappuun. Ruskea-oranssi-sävyisessä patalapussa on lyhyempiä lankapätkiä, joten siinä vaihtelee värisävyt koko ajan.

Ei kommentteja: