31.7.17

Kesäkuun langat

Heinäkuu vetelee viimeisiään ja vielä en ole ehtinyt tilastoida edes kesäkuun lankoja. Tai olen ehtinyt tilastoida ja kertoa synkät luvut videopodcastissani, mutta tänne blogiin en ole ehtinyt mitään kirjoittaa kesäkuun lankaliikenteestä. Kohta pääsen tilastoimaan heinäkuun lankoja ja luulen, ettei tässäkään kuussa kovin paljon kauniimpia lukemia tule kuin viime kuussa. Eli lankaa on päässyt varastoon luvattoman suuria määriä.

Mummuni ohjeella neulotut sukat eli Meeri-sukat vanhasta Nalle Kukkaketo Syreeni -langasta ja yksivärisestä lilasta Nalle-langasta. 

Kesäkuussa lankaa kului yhdeksään työhön yhteensä 685 grammaa:
2 x virkattu patalappu 80 g
Tiskikukka-tiskirätti 30 g
2 x aikuisten Meeri-sukat 145 g
lasten Meeri-sukat 25 g
Lapendal-huivi 80 g
Beneath the Pines -huivi 175 g
vilja-kuvioinen kaulahuivi 150 g

Tämän virkattu patalappu sai nimeksiin Revontuli.

Ihan ookoo kulutus, vaikka en päässyt tavoittelemaani kilon kulutukseen. Ongelma onkin se, että lankaa tuli varastoon 2335 grammaa!!! Jos olisin vain ostanut lankaa, niin jonkinlainen tasapaino olisi säilynyt varastoon tulleissa ja sieltä lähteneissä langoissa, sillä ostin 625 grammaa lankaa. Sen lisäksi sain lankaa parista eri vaihdosta 300 grammaa. Mutta se, mikä räjäytti lankavaraston kasvun reilusti yli kahden kilon on Nokian kotiseututalo Hinttalan käsityötarvikkeiden kierrätysaitta. Kävin Hinttalassa katsomassa tuttujen käsityöläisten näyttelyitä ja sitten pidin siellä itse myyntinäyttelyä kaksi viikkoa, joten oli aikaa tutustua kierrätysaitan tarjontaan. Toki myös vein kierrätysaittaan tavaraa, mutta yhdestäkään lankanyttyrästä en raaskinut luopua, joten lankavarasto ei vähentynyt tämän kierrättämisen ansiosta ollenkaan. Kierrätysaitasta tuli hamstrattua yhteensä 1410 grammaa lankaa, joista hieman yli kolmannes on hyvinkin pieniä jämänyttyröitä. Melkein puoli kiloa jämälankaa jo olemassa olevan jämälankasäkin jatkoksi... Ei ihan fiksua, mutta kun minä niin tykkään jämälangoista ja haluan pelastaa ne kaikki :)

Lankavarasto kasvoi siis 1650 grammalla enkä kuluttanut kiloa lankaa kesäkuun aikana. Muista kuukausittaisista käsityötavoitteistani täyttyi ne, että neulon yhdet aikuisten sukat myyntiin ja lahjoitukseen jotakin muuta kuin pipon. Myös yhdet lasten sukat neuloin myyntiin, mutta olen silti jäljessä tavoitteestani, koska alkuvuodesta ei ole tullut noita lasten sukkia neulottua myyntiin joka kuukausi. KALeihin yms tempauksiin osallistuin ihan ahkerasti ja Vuosi väriterapiaa -haasteenkin sain rimaa hipoen suoritettua kesäkuussa.

Ei kommentteja: