11.6.17

Toukokuun langat

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna täyttyi tavoite, että kulutan lankaa kilon kuukaudessa! Kulutus toukokuun aikana oli ihan tasan tarkkaan 1000 grammaa. Varasto ei kuitenkaan tasan kilolla pienentynyt, koska ostin myös lankaa, mutta onneksi en paljoa :) Muutama pidempään kesken ollut työ valmistui, joten koko kiloa en neulonut pelkästään toukokuun aikana. Lankaa kului yhteensä 13 työhön.

Petite cerise -vauvanuttuun löytyy maksullinen, mutta edullinen ohje Ravelrysta. Käytin tähän Sandnes Mini Duett -lankaa, neuloin nro 2 puikoilla ja pienimmän koon mukaan, mutta löysästä neulekäsialastani ja langasta johtuen tämä on enemmänkin 1-vuotiaan kokoa, mikä kyllä oli tarkoituskin. Hyvin kirjoitettu ohje ja nätti lopputulos! 

hiirilapaset vauvalle 20 g
Taylored socks -sukat 50 g
turkoosit jämälankasukat 90 g
villasukat myyntiin 75 g
Carnaby-hame 380 g
villahousut vauvalle 80 g
Petite cerise -vauvanuttu 80 g
3 x virkattu patalappu 115 g
4 x virkattu peittotilkku 110 g

Näistä tuli siis kulutusta 1000 g ja varastoon tuli vain 50 grammaa lankaa, kun ostin varmuuden vuoksi yhden kerän lisää lankaa tulevia vauvaneuleita varten. Varasto siis keveni 950 grammaa!

Suvun nuorimmalla jäsenelle neuloin villahousut valmiiksi ensi talvea varten. Lankana Teeteen Helmi ja Novitan Bambino, housut on aloitettu Dropsin First Impression -ohjeella, mutta punteissa vaihdettu erilaiseen neulepintaan. Tässä ohjeessa neulekäsialani täsmäsi ohjeen tiheyden kanssa ja tein 6-9 kk kokoisena nämä muutoin, mutta lahkeisiin lisäsin resoria sen verran, että vastaavat 9-12 kk kokoa. Alkuun resorin voin kääntää, jos pöksyt ovat liian pitkät.

Muista tavoitteista olen jo etukäteen täyttänyt sen, että pitää neuloa lahjoitukseen jotakin muuta kuin pipo. Myös tavoite yksistä myyntiin neulottavista aikuisten sukistä täyttyi, mutta lasten villasukkia en toukokuussakaan saanut neulottua myyntiin. Osallistuin myös useampaan KALiin eli yhteisneulontaan ja täytin tavoitteeni Vuosi väriterapiaa -haasteessa. Oikein hyvä kuukausi oli siis käsitöiden kannalta toukokuu :)



Ei kommentteja: