19.1.17

Marin kässäpäivis goes some :)


Viime syyskuussa kirjoitin, etten ikinä ala mitään videoita kuvata, vaikka muiden käsityöpodcasteja tykkään seurata. Samassa kirjoituksessa pohdin, että pitäisikö sitä kuitenkin aktivoitua jossakin sosiaalisen median kanavassa ja silloin mielessä oli lähinnä Instagram. Pian tuon kirjoituksen jälkeen peruin puheeni etten ikinä kuvaa mitään videota ja vielä jaa sitä julkisesti :) Marin kässäpäivis -videopodcastiin ilmestyi juuri eilen 16. jakso ja lisäksi tein kaksi jaksoa neulepodcastaajien joulukalenteriin. Tein nyt Youtubeen soittolistan omille videoilleni. Jos siis kiinnostaa kuulla ja katsoa käsityöhöpinääni, niin tervemenoa :) Itse en ole ensimmäistä videopodcast-jaksoani uskaltanut katsoa sen lataamisen jälkeen. Ensimmäisessä jaksossa sain asiani kutistettua 25 minuuttiin, mutta siitä jaksot ovat lähteneet pidentymään, kun olen harhautunut puhumaan muutakin kuin neuleasiaa. Kovasti aina koitan pitää jaksot alle tunnissa, mutta ei se kovin usein enää onnistu. Kameralle puhuminen ei enää kauhistuta, mutta edelleenkään en osaa yhteen menoon puhua kaikkea sujuvasti, vaan jokaisen kuvaamani videon editoin ja leikkaan sanasekoilut ja jäätymiset pois. Videoiden editointia voisi opetella vielä lisääkin, mutta into siihen lopahti, kun olin oppinut tekemään ns. pakolliset editoinnit. Muutoinkin olisi vielä paljon parannettavaa, mutta ehkä nuo videopodcast-jaksoni ovat kuitenkin minun näköisiäni - ei mitenkään täydellisiä :)


Instagramiin liityin kyllä myös pian tuon syyskuisen kirjoitukseni jälkeen. Siellä olen yritykseni nimellä eli Formamma ja koitan jakaa myös yritystoimintaani liittyviä kuvia, mutta paljon on ihan harrastuskäsitöistä kuvia. Näin talviaikaan tuntuu, ettei kuvia ehdi ottaa päivänvalolla, mutta kunnianhimoinen tavoitteeni on jakaa keskimäärin kuva joka päivä. Tältäkin viikolta on kuitenkin jo kirittävää.


Facebookia olen itse käyttänyt kauan ja yrityksenikin on siellä ollut vuosia, mutta nyt tein vielä oman sivun Marin kässäpäivikselle. Sinne linkitän ainakin aina uusimmat blogipostaukseni ja videopodcastini jaksot, toivottavasti myös jotain muutakin materiaalia, mitä en malta säästellä blogissa tai podcastissa kerrottavaksi. Jos siis tykkäät käyttää Facebookia, niin sivustani saa tulla tykkäilemään :) Siellä on tämän kirjoitushetkellä vasta pari linkitystä. Toinen niistä on linkki uusimpaan videopodcast-jaksooni, jonka lopussa on arvonta, jossa voi voittaa käsityöaiheisen palkinnon. Kannattaa siis kurkata tuo uusin videoni, jos arvonta kiinnostaa :)

P.S. Kuvituksena on Taivaankappaleet-huivien eri värit. Huivit ovat myynnissä yritykseni nettipuodissa.

1 kommentti:

Kutookutoo kirjoitti...

Kiva kun ryhdyit podcastaamaan! Olen käynyt kurkkimassa jaksojasi :). Minua ei haittaa jos jakso kestää tunnin tai kauemmin, itseasiassa tykkään kun ovat vähän pidempiä. Yleensä katson jaksot pätkissä, ja sillä tavoin riittää "neuleseuraa" pitkälle viikkoa. :)

Toivottavasti et silti hylkää blogia.