9.7.16

Harmaata ja konepestävää

Ystäväni tilasi huivin, jonka piti olla harmaasävyinen, pitsinen ja mieluusti konepestävä. Edellinen harmaasävyinen huivi oli eksynyt pesukoneeseen ja vironvillainen Revontuli-huivi oli kokenut jonkinlaisen muodonmuutoksen... Varastostani löytyi kerä Marks&Kattens Fame Trend -lankaa harmaasävyisenä ja aloitin huivin siitä. Alunperin oli tarkoitus tehdä melko simppeli huivi Allegretto-mallilla, jota olen muokkaillut hieman. Huivin edetessä mietin jonkinlaisen reunahörhelön neulomista, mutta sitten Ullaa selatessa eteen tuli Titanium-huivi. Ihastuin tähän huiviin, jossa yksinkertaiseen perusosaan tuo potkua nätti pitsireunus. Päätin yhdistää Titaniumin reunapitsin neulomaani huiviin. Siinä kohtaa totesin, ettei yksi kerä Fame Trend -lankaa riitä ja muutoinkin pitsireunus olisi kiva tehdä eri langalla. Keskeneräinen huivi oli mukana, kun poikkesin Piikkopirtaan etsimään jotain ihan muuta ja muistin samalla etsiä huiviin lisää lankaa. Katia Socks Merino Tweed -langasta löytyi sopiva sävy ja se oli sopivasti myös tarjouksessa liikkeessä silloin :)


Huivi kasvoi melkoisiin mittoihin, vaikken erityisemmin pingottanut sitä. Joitakin pitsihuiveja saa oikein venyttää, mutta tämän vain kastelin ja kiinnitin lähinnä yläreunan. En huomannut mitata huivia tarkemmin, koska oli kiire toimittaa se tilaajalleen, mutta en kyllä koskaan ennen ole näin isoa huivia tehnyt. Reunan pitsikuvion kärkiä kiinnitin nuppineuloilla, mutta en tarpeeksi huolella, koska kaikki kärjet eivät tule yhtä selkeästi esiin. Reunapitsi kuitenkin vetää huivin perusosan reunan hauskan aaltoilevaksi. 


Fame Trend -langasta olen neulonut ennenkin, mutta Katian Merino Tweed -sukkalanka oli uusi tuttavuus. Lanka sopii mielestäni oikein hyvin tuohon reunapitsiin, koska se on jotenkin liukkaamman ja raskaamman oloista kuin muutoin huivissa käyttämäni lanka ja siksi laskeutuu kauniisti. Varmasti tämä sopii sukkiinkin, mutta minä kun en tykkää neuloa ohuista langoista sukkia, niin neulon niistä huiveja. 


Lankaa tähän huivin meni yhteensä 130 grammaa. Fame Trend -langasta jäi jonkin verran eli sitä kului ehkä 90 grammaa ja loput huivin painosta tuli pitsireunuksesta. Puikot oli varmaankin kokoa 5,5. Samoilla puikoilla neulon oikeastaan kaikki pitsihuivit oli lankana sitten vironvillaa tai jotain ohuempaa. Neulon melko löyhää ja tykkään pingottaa huivit kunnolla, joten sitten ne kasvavat aikalailla. 


Tätä huivia oli kiva neuloa ja se valmistui yllättävän nopeasti sitten kun vauhtiin pääsin. Huivi taisi olla kuitenkin melkein kuukauden valmiina ennenkuin sain aikaiseksi pingottaa sen. Tästä huivista jääneistä langoista on myös jo valmistunut huivi, kehittelin niiden lankojen kanssa omaa ohjetta matalaan kolmiohuiviin. 

Ei kommentteja: