15.4.15

Jämälanka-ylläriraita-villasukat

Luin jämälankavillasukkajoulukalenterista vasta viime vuoden alussa, kun kalenterin ohjeilla neulottuja villasukkia ilmestyi seuraamiini neuleblogeihin. Ihastuin ideaan, mutta itselleni en halunnut tälläisiä tehdä. En ainakaan jälkikäteen, koska silloin olisin kuitenkin säätänyt raitojen värejä mieleisikseni enkä noudattanut ohjeita. Kyselin Facebook-kavereiltani, josko joku haluaisi tälläiset sukat. Halukkaita ilmaantui kymmenen ja nyt reilun vuoden jälkeen olen saanut puolelle heistä sukat tehtyä. Ei kovin huima vauhti, mutta pidin yli puolen vuoden tauon, kun sukkakoordinaatit sisältävä muistikirjani oli kadoksissa. Löytyi sitten ns. kakkoskodin kirjahyllystä... Olen hieman soveltanut alkuperäisen ohjeen raitamääritelmiä ja neulon sukat paksummasta langasta kuin ohjeessa. Kaikki muut värit on sukissa tarkoin määriteltyjä, mutta kantapäiden värit olen arponut aina viimeiseksi ja koittanut niihin käyttää värejä, joita sukissa ei muutoin ole.

Nämä toimitin juuri perille saajalleen. Vasemman puoleisesta sukasta löytyy mm. suosikkisjoukkue, maa johon ystäväni haluaisi matkustaa ja kotimaan suosikkikaupungin värit. Oikean puoleisessa sukassa taasen on mm. suosikkijuhlapäivä, suosikkisatuhahmo ja silmien väri.

Nämä sukat taasen pitäisi postittaa ystävälleni. Vasemmanpuoleisessa on suosikkijuhlapäivän lisäksi mm. aamupalan sisältö ja kotitalon seinien väri. Oikeanpuoleisesta sukasta löytyy mm. lempikukka ja suosikkivuodenaika.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Maailman hienoimmat villasukat, aivan ihanat, Kiitos!!!. Katja täällä peppimäisesti pompahtelee uusissa sukissaan :)