21.8.14

BW-kenttäpuserosta mekko

Nyt pääsee esittelyyn projekti, jonka tein jo pari vuotta sitten :) Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja tämä oli niin kiva projekti, että mielelläni sitä muistelen. Eli kesällä 2012 Varusteleka järjesti tuunauskisan, jossa materiaalina piti käyttää BW-kenttäpuseroa. Olin edellisen tuunauskisan missannut, mutta tätä en halunnut ohittaa :) Pohdiskelin, mitä tarvisin ja jostain tuli mieleen, että äijämäisestä maastopaidasta olisi hauska tehdä söpöinen mekko. Ja siitä se ajatus sitten lähti :) Intoilin tuunauskisasta myös lapselleni, joka halusi tehdä oman suunnitelman. Tilasin meille siis kasan erikokoisia BW-kenttäpuseroita. Niitä on muuten edelleenkin varastossa.


Tästä lähdettiin... Ratkoin ensin pois hihat ja rintataskut, taskujen läpät tosin jätin paikoilleen. Ratkoin myös helmapäärmeen auki ja sivusaumat auki. Onneksi tykkään ratkomisesta, sillä saumat oli hyvin ommeltuja :) 


Jotta paidasta tulisi mekko, tarvittiin helmaan lisää pituutta ja leveyttä. Hyödynsin pois ratkottuja hihoja ja hihapaloja myös toisesta tuunausprojektista. Kiilat ovat sivuissa koko matkalla ja niihin hyödynsin myös pois ratkotut taskut eli kiilojen alaosa on entinen tasku :) Etuhelmaan tuli kännykkätasku, joka aikaisemmin oli hihan yläosassa. Viimeisistä jämäpaloista tein röyhelön helmaan.


Mekko valmiina lopullista sovitusta varten. Matkan varrella toki sovitin jonkun kerran tätä.


Olen ottanut tämän yhden ainoan kuvan siitä, miltä mekko näyttää takaa. En enää muista, että oliko taakse tulevat laskoksen tarkkaan suunniteltu juttu vai keksinkö siinä vaiheessa, kun huomasin kankaan riittävän niihin :)


Koska vihreä ja varsinkaan maastokuosi ei ole minun juttu, niin lopuksi vielä värjäsin mekon. Mekon painoon nähden hieman liian vähän mustaa pesukoneväriä ja sitten jännäämään, millainen mekko koneesta tulee ulos. En halunnut maastokuvion peittyvän ihan kokonaan ja siksi käytin väriä vähemmän kuin oikeasti kuuluisi. Lopputulos oli juuri sellainen kuin halusin!

Tällä mekolla ei tuunauskisassa palkintoja tullut, mutta itse olen hyvin tyytyväinen tähän ja käyttöönkin se on päässyt. Toki se on hivenen lyhyt eli vähän pitää miettiä, missä tätä käyttää mekkona ja missä tunikana :) Lapseni suunnittelema ja minun toteuttama tuunaus sen sijaan sai kunniamaininnan kisassa, joten pitää sekin projekti jossain vaiheessa esitellä.

1 kommentti:

Kata kirjoitti...

Argh! Mä olisin halunnut ton maastokuosisena!