3.7.09

Kesäkuun langankulutus

Tai paremminkin lankavaraston kasvatus...

Kesäyön Hullutuksen merkeissä tuli monta työtä aloitettua, niiden loppuun saattaminen onkin vähän hankalampaa. Fufoilu ei enää kesäkuussa innostanut tekemään vanhoja keskeneräisyyksiä valmiiksi. Mutta neule/virkkuugraffiti-innostus sentään nosti valmistuneiden töiden määrää, tosin näihin ei paljon lankaa kulu. Taisin toukokuun lopussa pohtia, että jospa en kesäkuussa ostaisi lankaa, vaan säästäisin lankaostokset heinäkuun reissulle. Kröhöm, heti kesäkuun alussa ostin ja sain lankaa ja vielä kesäkuun viimeisinä päivinä ostin lankaa lisää. Tosin heinäkuun alkuun suunniteltu Venäjän reissu peruuntui ihan viime hetkillä enkä siis pääse nyt ostamaan alpakkalankaa Petroskoista enkä sitä ihanaa paljettilankaa Suojärveltä. Pohdin myös, että mitkä kaikki saadut langat lasken mukaan lankavaraston kasvatukseen. Jos otan äitini tai mummuni lankavarastosta lankaa käyttöön, niin sitä en laske oman lankavarastoni kasvuksi. Jos taas joku ystäväni antaa lankaa, niin sen lasken. Ja kaikki kaupasta tai kirpparilta ostetut langat, jotka minulle tuodaan tai ostan itse, niin ne tietysti lasken mukaan.

Mutta ensin se langan kulutus kesäkuussa:
Tychus-pipo puna-harmaa 22 g
Tychus-pipo lila-harmaa 21 g
Tychus-pipo puna-valkoinen 22 g
Tychus-pipo vihreä 33 g
Virkkuugraffiti kelt. röyhelö 17 g
Virkkuugraffiti pun-kelt. röyhelö 12 g
Virkkuugraffiti kelt. ruutuvirkkaus 20 g
Neulegraffiti Art 15 g
3 x neulegraffiti (sydän, aallot, pörrö) 10 g
Antti-sukat 170 g
vauvan sukat v.sin-valk. 26 g
lapsen vihreät lapaset 36 g
sininen Revontuli-huivi 165 g
Fiesta-huivi 100 g
keltainen patalappu
7 x virkattu koru yht. 11 g


Kuvallista antia saa edustaa viides neulomani Revontuli-huivi. Kuva on vähän epätarkka, mutta värit olivat tässä kuvassa lähimpänä totuutta. Tällä kertaa tein kaikki lisäykset "reikäisenä" versiona eli otin vain langan puikolle. Muuten samat sävelet kuin ennenkin: 5,5 mm bambupyöröt ja liukuvärjättyä vironvillaa, jonka ostin huivin tilaajan toiveen mukaan.

Sitten se lankavaraston muutoksen toinen puoli... Kirpparilta 500 g mustaa mohairlankaa, 500 g jotain beigeä puuvillasekoitetta, 400 g beigeä Bali-lankaa ja 100 g mustaa Kimmo-lankaa. Bali ja Kimmo ovat Novitan tuotantoa jostain vuosien takaa. Kaupasta ostin 300 g Brazilia Stripe-lankaa, josta sentään jo 100 g on käytetty. Turun Keskiaikaisilta Markkinoilta ostin Nauravan Lampaan kojusta 160 g sukkalankaa, Rintalan tilan kojusta värjättyä hahtuvalankaa 325 g ja luonnonmustaa villalankaa 100 g. Lisäksi sain Juulilta ehtaa villaa 195 g. Tämä tuli vaihtokaupassa, jota en enää oikein muista :) Alkuvuodesta teimme vaihtarit ja Juuli sai jo silloin lankansa ja minä nyt sitten ja ilmeisesti runsaiden korkojen kera. Kiitos Juuli! Äitini kävi Novitan myymälässä Korian ABC-asemalla ja toi tuliaisena 100 g valkoista Bambinoa ja 100 g Stellaa. Lisäksi hän osti myös tuota Vapaa Valinnan halpaa Brazilia Stripe-lankaa minulle toiset 300 grammaa. Ja nyt pitäisi uskaltaa laskea nämä yhteen... Kolme kiloa kahdeksankymmentä grammaa! Vastaavasti tuota kulutusta oli 715 grammaa. Eli lankavarasto kasvoi taas yli kahdella kilolla. Tunnustan nyt samalla, että tänäänkin jo ostin lankaa ja haaveilen lankamatkasta Tallinnaan, kun kesän eka Venäjän reissu ei onnistunutkaan. Olen toivoton lankahamsteri!

Ei kommentteja: