10.1.09

Vauhti päällä

Neuleplääh on vaihtunut pakkoneuloosiin :)
Sain vihdoin valmiiksi Sagittaria-huivin, jonka aloitin syksyllä ja jonka piti valmistua joululahjaksi. En kyllä enää tiedä, että sopiiko huivi sittenkään ihmisille, jolle sitä kaavailin. Kuvia ei vielä ole huivista, mutta se on sentään pesty ja pingotettu. Seuraavaksi voisin tehdä itselleni Revontulen tai Zetorin tai Tulppaani-huivin.

Olen mukana Pääasioissa ja tekaisin nämä kolme pipoa heti tammikuun ekoina päivinä. Punalila ja harmaa pipo ovat Novitan Pop-lankaa, kirjava lanka on ostettu Kauhavan Kangas-Aitasta ja sitä on iso kartiollinen. Ehkä ensi kuussa teen näille kavereiksi lapasia, sukkia ja kaulahuiveja. Silloinhan on taas Lankahamsterit. Pipot kaipaavat muita asusteita kavereikseen, koska haluan tehdä täydellisiä asustesettejä Vaakan keräyksiä varten.

Miehelle sain tehtyä toisen keikkapaidan. Ensimmäisestä Tähtipaidasta on tullut jo hänen tavaramerkkinsä :) Nyt tulee vihdoinkin jotain vaihtelua miekkosen keikkavaatetukseen. Kankaat on ihan samat kuin Tähtipaidassa. Mies tykkää kankaasta, mutta itse en enää tykkää sitä ommella. Meinasi hermot mennä kauluksessa, kun piti monta kerrosta tätä paksua kangasta saada nätisti ommeltua. Seuraavaan paitaan olen ostanut jo kankaat ja ne ovat vähän ohuempia kuin tämä ilmeisesti housukankaaksi tarkoitettu kangas. Mutta tyytyväinen olen tähänkin paitaan. Tähtipaidassa oli hioissa mansetit, tässä Keilapaidassa oikaisin vähän ja tein suorat hiat. Sopii mielestäni ihan hyvin, koska paitaa käytetään aina auki ja on muutenkin "takkimainen". Tämän nimeksi tuli Keilapaita, koska nettiä selatessani opin, että samantapaiset paidat ovat nimeltään keilapaitoja.

Tänään oli käsityötapaaminen Turussa ja erikoisohjelmana lankavaihto. Pääsin eroon pienestä pussillisesta kultakimalteisia lankoja ja pienestä pussillisesta efektilankojen nyttyröitä. Vaihdossa sain ihanaa Juulin käsinkehräämää villalankaa. Tapaamisessa keskityin lähinnä Kertun mahtavaan hampurilaisbuffetiin ja käsityöt jäi vähemmälle. Sain yhden sukan valmiiksi, virkkasin vähän Simpukkashaalia ja aloitin ohuesta merinolangasta vauvansukkaa. Simpukkashaalin (meinasin kirjoittaa Silmukkashaalin...) ohje on Stitc'n Bitch Koukussa -kirjasta. Ohje näyttää kirjassa kivalta ja olen kauan suunnitellut sen tekemistä. Aloin virkata huivia joskus syksyllä ja se on jämähtänyt. Valitsemani lanka ei ehkä ole paras mahdollinen tähän huiviin, mutta sitkeästi aion tehdä huivin valmiiksi. Ja toivon, että lanka riittää... Vauvan sukkaa tein Tallinnasta Pronksi lõngapoodista ostetusta merinolangasta. Langassa on päävärinä valkoinen ja siellä täällä pinkki laikku. Silmukkamäärälläni (yht. 36), kolmosen puikoilla ja käsialallani kaikki pinkit laikut kerääntyivät pystyraidaksi sukan yhteen laitaan. Ei ollenkaan kivaa :( Purin tekeleen ja koitan ehkä pienempiä puikkoja ja lisään muutaman silmukan.

4 kommenttia:

Ellimelli kirjoitti...

Mä en ole saanut vielä aloitettua yhtäkään pääasiaa.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Tervetuloa vaan mukaan neulomaan Kevätpäiväntasausyllätyshuivia!

Ellimelli kirjoitti...

Sulle on haaste blogissani. Vastaa, jos jaksat.

Mari kirjoitti...

Ellimelli: Mun pääasiat onkin nyt jääneet tuohon kolmeen pipoon. Ja kiitos, haasteeseen vastasin juuri!

Päivi: Kiitokset, tämä yllätyshuivi vaikuttaa tosi kivalta :) En ole ennen tälläisessä ollutkaan mukana.