29.1.05

Kiirettä pitää eikä neulomiset edisty

Tämän viikon aikana olen saanut yhdet Poutapilvi-hahtuvahousut valmiiksi ja aloittanut taas uudet samanlaiset. Ja sitten päätin neuloa Aleksin nallelle villapaidan ja harjoitella samalla saumattoman villapaidan tekemistä. Nooh, intoa taisi olla enemmän kuin järkeä... Kyllä siittä ihan paidan näköinen tulee, mutta mitään lähikuvia tekeleestä en kehtaa laittaa mihinkään. Kainaloihin jää "tuuletusaukot" ja kavennukset ovat kasaantuneet myös kainaloihin. Mutta ainakin nalle saa lämpimän paidan näihin pakkasiin :) Alkuinnostuksessa ajattelin, että nallen tai nuken vaatteita olisi kiva neuloa, mutta ei ehkä sittenkään. Samalla vaivalla olisin tehnyt jo jotain paljon hytödyllisempää. Työmatkat olen käyttänyt sen marjapuuronpunaisen verkkohuivin neulomiseen ja eräänä iltana kanssamatkustaja kyseli: "Pipoako virkkaat?"

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis sitä huivia _neuloessasi_ kysyivät että _pipoako_virkkaat_? Täh?!

Laita nallen paidasta vähän sellainen "epäselvä heilahtanut" kuva! Tai ota kuva tarpeeksi kaukaa. :D

t.Tiina

Mari kirjoitti...

Joo-o, verkkohuivia neuloin ja kanssamatkustaja (keski-ikäinen nainen) kysyi, että virkkaanko pipoa!? En ymmärtänyt kysymystä silloin enkä oikein vieläkään :) Olin niin typertynyt, kun ensin havahduin omista syvällisistä mietteistäni ja sitten kysytään jotain noin ihmeellistä. Taisin mutista jotain yhtä käsittämätöntä vastaukseksi.
Nallen paita valmistui tänään. Päätin, että nyt saa riittää enkä jaksakaan tehdä poolokaulusta, kun lankakin loppui. Jatkoin jo vähän erisävyisellä langalla, mutta sitten väsähdin ja päättelin silmukat. Nallella on nyt muodikkaan kummallinen neule ;)

Anonyymi kirjoitti...

Pipojen virkkaus on nääs muotijuttu: sitä tekevät teini-ikäiset pojatkin.
Voi olla ettei kanssamatkustajasi ole muihin käsitöitä tekeviin törmännyt ...

Mari kirjoitti...

Joo, mä mietin kanssa, että ehkä tuo kommentti johtui pipo-pojista. Kun kerran pipon virkkaaminen on muotia, niin eihän kukaan mitään muuta tee :)

Anonyymi kirjoitti...

Hih! Minä varmaan masensin yhden oppilaani täysin, kun kysyin onko äiti virkannut tuon pipon. Itse oli poika, 8. lk, väkertänyt! Aika paljon pipopääpoikia näkyy yläkoulussa, mutta en sitten tiedä, miten monella on oikeasti itse virkattu pipo päässä!
t. Tiina