22.12.09

Paremman suomalaisen neulekulttuurin puolesta

Palagan blogista löytyi linkki tähän adressiin, jossa on erinäisiä toiveita Novitalle. Mieleni tekisi kirjoittaa aiheesta paljonkin, mutta enpä taida uskaltaa. Tuo adressi kuvaa hyvin omia aatoksiani. Ostoboikottiakin olen pitänyt siitä saakka, kun näin Me-lehdessä Baktus-huivin Novitan nimissä.

Vaikka ostoboikottia pidän, niin Novitan lankoja neulon, koska niitä on vuosien varrella kertynyt varastoon. Näihin sukkiin hukkui Sukkasadon aikana melko monta jämäkerää.

Novitan langat kumminkin ovat monen vanhemman ihmisen mielestä ainoita oikeita lankoja. Viimeksi kun olin joulumarkkinoilla myymässä, niin yksi vanhempi rouva suorastaan huusi, ettei osta sukkia, jos ne on tehty jostain muusta kuin Seiskaveikasta tai Nallesta. Koitin sanoa hänen meuhkaamisen väliin, että näitä sukkia on tehty useammasta sukkalangasta, myös Novitan langoista. Eih, pitäisi olla sitten se vyöte sukkien ympärillä, että hän tietäisi, mistä langasta sukat on tehty. Jäin miettimään, että onko se lopulta ihan laillista tai sopivaa laittaa se vyöte tekemiensä sukkien ympärille. Siinä rouvan meuhkaamista kuunnellessa ajattelin, että on varmaan ihan turhaa kertoa hänelle, että maailma on täynnä sukkalankoja, jotka ovat yhtä hyviä kuin Nalle ja Seiskaveikka. Tai että on paljon parempiakin sukkalankoja. Sanomani tuskin olisi mennyt perille ja niinpä keskityin myymään niitä sukkia :) Rouvaa taisi harmittaa sekin, etten alkanut kinata hänen kanssa. Ja että joku niitä sukkia osti. Viimeiseksi hän sanoi HYVIN kuuluvalla äänellä "Minä en mitään lumppulangasta tehtyjä sukkia osta!" Hmm, enpä itse miellä lumpuksi saksalaista sukkalankaa tai kotimaista, kasvivärjättyä villalankaa.

Ei kommentteja: