18.12.09

Kimallesukkia


Ystäväni työpaikalla oli kaffepöydässä pohdittu, että villasukat ovat usein mummomaisia ja miksi niissä ei voisi olla glitteriä ja glamouria. Ystäväni lähetti minulle viestin, että olisiko mahdollista tehdä kimalteisia villasukkia. Vastasin, että onnistuu ja samana päivänä sekä sukkien tilaajat että minä surffasimme netissä etsimässä kimalteisia sukkalankoja. Sisu Glitter tälläinen olisi, mutta värikartta on kovin suppea. Vihjaisin, että kimallelangan voi yhdistää tavalliseen sukkalankaan ja sitten värivalikoimat ovat lähes rajattomat. Lopulta tilaukseen tuli vain hopea-mustia sukkia. Hopealankaa etsiessäni löysin myös vaaleanpunaista ja aniliininpunaista kimallelankaa hyvin edullisesti ja pakkohan ne oli ostaa :) Ehkä sitten joskus teen itselleni roosat tai aniliinit kimallesukat. Oikeasti haluaisin kuitenkin ehkä kirkkaanpunaiset kimallesukat, sopisivat hyvin jouluunkin.

Malli ja puikot vanhat tutut: mummultani opittu pitsisukan malli ja 3 mm bambupuikot. Aloituksessa on kolme nurjaa kerrosta karvalangalla, varressa 20-21 reikäkerrosta, "verkkomainen" vahvistettu kantapää ja terässä 21 reikäkerrosta. Tuloksena 39-numeroiset sukat. Kerrosmäärät lähinnä itselleni muistin tueksi, jos ihan samanlaisia sukkia pitää joskus tehdä. En halunnut tehdä samanlaisia sukkia, joten kaikissa kolmessa parissa on erilaiset langat. Kuvan alimmassa sukassa on mustaa Nallea ja ompelulangan vahvuista musta-hopeaa lankaa kaksinkertaisena. Kuvan keskimmäisessä sukassa ohutta mustaa sukkalankaa (ostin muistaakseni Vihreän Vyyhdin osastolta Tampereen Kädentaidot-messuilla) ja mahdollisesti Katian kimallelankaa. Vyötteet eivät ole nyt käsillä, mutta PiikkoPirran alesta on tuo kimallelanka ostettu kumminkin. Päällimmäisessä sukassa on vanhaa ja villaista kimallelankaa, ei siis tarvinnut näihin yhdistää kahta lankaa.

Tykkään kovasti näistä kimallesukista. Enkä ole pitkään aikaan innostunut näin paljon mistään neulomuksesta :) Näitä pitää ehdottomasti tehdä lisää eri väreissä. Kunhan joulukiireet helpottaa, niin voisin tosiaan tehdä itsellenikin jotkut punasävyiset. Kimalteisia lankoja vain pitää hankkia lisää... Mikä ihana tekosyy kiertää lankakauppoja. Vaikka paremmin noita ohuita kimallelankoja löytyy ompelulangoista.

Mutta vielä pitää tehdä jokunen päivä tilattuja juttuja. Viikonlopun pidän joulumyyntiä äitini ompelimossa ja muutama asiakas tulee noutamaan tilattuja sukkia ja lapasia. Punaiset pitsineuleiset vauvasukat odottavat neulojaa tuossa vieressä, joten heippa :)

4 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Ihania kimallesukkia! Vaikka en kimalle ihminen olekkaan. Kaunista katsottavaa silti :)

Elios kirjoitti...

Kivasti kimaltavat!

Päivi kirjoitti...

Kiitos, arpajaisvoitto tuli perille tänään. Mukava paketti, pussukoita ei ole koskaan liikaa. Heijastinlankaa unohdin ostaa messuilta, nyt pääsen kokeilemaan ideaani. Valoa ja namia ei ole koskaan liikaa. Hyvää joulua sinulle.

Mari kirjoitti...

Hih, itse taidan kuulua niihin, joiden mielestä kimallusta ei ole koskaan liikaa :)
Päivi, kiva kuulla, että pikkuinen paketti sisälsi tarpeellisuuksia.