24.2.07

Kuvatonta

...koska kamerasta on paristot loppu enkä viitsi ostaa turhaan lähikaupasta paristoja, koska koitan päästä ostamaan paristolaturin jossain vaiheessa. Olen vasta pari kuukautta ollut sitä ostamassa, jos nyt vihdoinkin saisin sen hankittua.
Poika sai Sallin (=Autot-leffan tyttöPorsche) värisen setin: sukat ovat sopivat, lapaset liian isot ja myssy vähän liian pieni. Ensimmäinen myssyn aloitus oli jättikokoinen. Tuplahamsterit-listalla vielä väitin, että purkaan en ala. Mutta pakko oli nöyrtyä ja purkaa se jättiläisen pipon aloitus. Vähensin silmukoita reippaasti ja tuloksena siis myssy, jonka juuri ja juuri saa poitsun päähän. Poika sentään halusi koko setin mukaansa, kun meni isälleen. Ihan oikean värinen lanka loppui jo, myssyn olen tehnyt vähän tummemmasta ja nyt koitan tehdä toiset lapaset, joihin yhdistän myssylankaa ja valkoista, sinipilkullista Bambinoa. Ajattelin, että ohuet lapaset ovat ihan tarpeelliset keväällä kuralapasten alla.
Mitään muita järkeviä töitä en ole keksinyt. Neuloin pari Vaaka-tilkkua välipalana, mutta mieli tekisi tehdä jotain "oikeaa". Virkattavia Vaaka- ja Tropiikkitäkki-tilkkuja on kesken, mutta ne eivät nyt innosta. Jotain on pakko keksiä, koska huomenna on yhdet käsityötreffit, tiistaina ompeluseura ja keskiviikkona ihan normaali käsityötapaaminen. Tosin en taida keskiviikkona päästä muita neulojia treffaamaan, mutta noihin kahteen muuhun tarvisin tekemistä. Ennen hamsterikuukauden alkua oli suuria suunnitelmia, mutta erinäisistä syistä ne taitavat jäädä toteutumatta. Esimerkiksi Juliettea en voi tehdä, kun varastossani ei ole mitään kivan väristä mohairia. Ehkä kilkuttelen vain hahtuvahousuja myyntiin nettipuotiini.
Neulomusten ja virkkuiden lisäksi olen tällä viikolla vähän ommellut. Lyhensin kahdet farkut itselleni, ompelin yhden kaitaliinan, tein yhdestä vähän rikkinäisestä aikuisten lakanasta kaksi vauvalakanaa Vaakalle ja saumuroin kolmisenkymmentä kangaspalaa ympäriinsä. Saumurilla huolitellut kangaspalat olivat ihan tilattu työ, menevät johonkin testikäyttöön.
Vaikka lahjoitettuja lankoja ei saa hamsterigrammoihin laskettua, niin ihan itseäni varten olen kirjannut nekin ylös. Olen helmikuun aikana lahjoittanut noin 1270 grammaa lankaa. Suurin osa Vaakalle, mutta myös äidilleni. Äitini virkkaa vaihteeksi oranssisävyistä peittoa isoäidin neliöistä ja häneltä meinasi oikean sävyiset langat jo loppua, joten kaivoin varastostani vähän Floricaa hänelle.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kangastusseissa kuika paksu on kynän pää?

Mari kirjoitti...

Tarkkoja mittoja en osaa sanoa, ihan kapeaa jälkeä niillä ei kuitenkaan saa. Olisikohan kärki noin millin levyinen ja jälki millin-pari levyinen kapeimmillaan.

MysteryKnitter kirjoitti...

Hieno saldo, vaikkei hamsterisaldoon kuulukaan.