18.1.07

Pitsibikinit vai merenneito-puku?!

Kummankohan siis tekisi vai jääkö molemmat tekemättä :)
Ostin viimeksi Viipurissa käydessäni venäläisiä käsityölehtiä ja niissä on ainakin erilaisia neuleita! Viime lauantain tapaamisessa näitä hämmästelimme ja mietin pitkään, että voiko näistä edes laittaa kuvia, kun mallit ovat sen verran vähäpukeisia. Mutta rohkenen laittaa kuitenkin eli tässä ensin niitä bikineitä:


Valkoiset bikinithän on ihan viattomat, mutta nuo vaaleanpunaiset ovat...hmm, mielenkiintoiset. Alla sitten vähemmän viaton musta bikiniversio ja se merenneitopuku


Noissa lehdissä on kyllä käyttökelpoisiakin ohjeita ja todella upeita neulemalleja. Nämä nyt olivat vain ne eniten hämmästystä herättäneet. Ehkä en kuitenkaan lankahamsteri-kuukauden aikana neulo näiden ohjeiden mukaan vaan jotain nopeasti valmistuvaa ja lämmittävää. Eilen surffailin netin ilmaisia ohjeita läpi ja haaveilin tekeväni esimerkiksi Alvar-huivin, kämmekkäitä, Juliette monikäyttöneuleen ja tätä toppia olen katsellut ennenkin. Olisi kiva tehdä jotain itselle pitkästä aikaa! No onhan tuo hihatin työn alla ja se tulee itselleni.
Tuossa joku ilta aloitin lasten sukkia jämälangoista ja innokkaasti neuloin molempia yhtä aikaa blogeja lukiessani. Eilen sitten kirkkaassa päivänvalossa katsoin tekeleitä - ja varret ovat eri sävyiset! Olen sopivassa hämärässä jakanut langat ja nyt se toinen varsi on selkeästi vaaleampi. Varsi on raidoitettu, mutta kirjava raitalankakaan ei riitä hämäämään, vaan väriero näkyy. Hetken suunnittelin, että teen samantien kaksi paria sukkia, mutta langat eivät riitä. Sukantekeleet lensivät nurkkaan odottamaan tuomiota ja tein loppupäivän huivia tikapuulangasta. Yön yli mietittyäni päädyin purkamaan toisen sukan... Purkaminen ei kuulu tapoihini, mutta nyt on kai sitten pakko. Onneksi sukka on a) pieni, b) ei ihan ohutta lankaa ja c) tehty vasta kantapäähän asti.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Joskus täytyy purkaa, vaikka ei tahtoisikaan. Itse en purkanut tuota liian pitkää lapasta. Sille neulotaan pari ja etsitään uusi koti. Niin minä sen asian ajattelin ratkaista.