22.8.16

Kolme pikaista pipoa

KesäYöstäJouluYöhön-aloituksia pitää tehdä nyt vauhdilla, että saan kaikki ajallaan aloitettua. Nyt kun pitäisi tehdä töitä, joihin kuluu vähintään 50 grammaa lankaa, niin tekisi tietysti mieli neuloa pikkuisia villasukkia kaikenkirjavista jämälangoista :) Mutta onneksi jotain nopsaan valmistuvaa ja yli 50 grammaa painavaa keksin myös jämälangoista: joustinneulepipoja.
Sain kaveriltani heinäkuussa valtavan määrän lankaa. Onneksi toimin lähinnä vain välivarastona näille lankakiloille, koska ne matkaavat kauttani erilaisiin lahjoituskohteisiin. Saan toki myös käyttää kuormasta lankaa. Kävin langat läpi heti silloin, kun ne sain ja pussitin sekalaiset jämälangat erikseen. Kymmenen kerän pakkaukset yhtä ja samaa lankaa eivät saa minua innostumaan, mutta pienet jämänöttöset kyllä. Mielestäni on ihanaa sommitella jämälankoja yhteen ja jämänöttösen loppuun käyttäminen tuntuu aina yhtä palkitsevalta.
Sommittelin sekalaisista, enimmäkseen Novitaa olevista, paksuista jämälangoista ensi alkuun kolme pipoa KyJy-töiksi. Sopivan kokoisia pyöröjä en omista moniakaan, joten pipoja pitää tehdä pois ennenkuin voin sommitella lisää jämälankoja näihin. Tai onhan minulla valittuna langat jo ainakin neljään seuraavaan pipoon :)


Ensimmäisessä joustinneulepipossa on hyvin epätasaista violettikirjavaa lankaa, jonka kavereiksi etsin samansävyisiä paksuja lankoja. Jotain Novitaa ovat yksiväriset langat, mutta en nyt saa nimeä mieleeni. KyJy nro 12.


Seuraavaksi sinisävyinen pipo, jonka vaaleansininen lanka on ehkä Novitan Mamboa. KyJy nro 13.


Tähän pipoon upotin kahta eri vihreää ja yhtä beigeä lankaa, vaaleamman vihreää en tunnistanut, muut varmaankin Novitan Mamboa. KyJy nro 14.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Sulla on noiden kaa kädet täynnä töitä.