23.8.16

Kokonaista viisi uutta aloitusta

Edellisessä postauksessa esitettyjen joustinneulepipoaloitusten jälkeen teki mieli aloittaa jotakin muutakin kuin pipoja. Mietiskelin, mitä tarvitsisi tehdä ja mieleen tuli, että yksinäisten vanhusten joulupaketteihin voisin neuloa jotakin myös mummoille sopivaa, koska paria pappapakettia olen jo tehnyt. Etsiskelin sopivaa huiviohjetta paksulle langalle ja kyselin kavereiltanikin vinkkejä. 


Yksi kaverini neuvoi, että huivin pitäisi olla enemmän kuin puoliympyrä tai ihan yläreunastaan suora kolmio, jotta se pysyisi paremmin harteilla. Novitan sivuilta löytyi ohje heidän Teddy-langasta tehtyyn huiviin, jonka pitäisi täyttää nuo kaverini kertomat kriteerit. Toiselta kaveriltani saamissa langoissa oli Teddyä ihanan vaaleanpunaisena ja siitä aloitin kympin pyöröillä huivin. 


Tämäkin lanka on kaveriltani saatua ja nyt on puikoilla kolmas tuubihuivin aloitus siitä. Kaksi ensimmäistä hylkäsin vääränkokoisina ja purin. Langan merkistä tai koostumuksesta ei ole mitään tietoa, koska se on kahdella itsekerityllä kerällä. Kivan pehmoiselta lanka kuitenkin tuntuu ja eiköhän se jotain lämmitäkin. Ohjeen katsoin tähän kolmanteen aloitukseen Silmukanjuoksuja-blogista


Vielä kolmaskin kaulaan tuleva lämmitin tuli aloitettua :) Tämä on sellainen vahinkoaloitus. Piti linkittää Tuin Kutomon podcastin Ledger-KALiin tekemieni Heath's Socks:ien ohje jonnekin. Etsin ohjetta Ravelrystä Heath-hakusanalla ja niiden sukkien lisäksi ehdotettiin Across the Heath -tuubihuivia. Kun samaan aikaan tajusin, että Ledger-KALiin voi osallistua syyskuun loppuun saakka, eikä suinkaan vain elokuun loppuun saakka kuten olin kuvitellut, niin päätin ympätä tälläkin ohjeella tehdyn tekeleen Ledger-KALiin. En tiedä, onko jo vähän liian kaukaa haettu yhteys. KALin teemana on siis Heath Ledger ja hänen roolisuorituksensa. Tuubihuivin nimessä on kyllä tyypin etunimi, mutta riittääköhän se. Joka tapauksessa aion tämän tuubin neuloa, koska heti ohjeen nähtyäni tiesin, että mitä lankaa tähän käyttäisin. Taas lanka löytyi niistä kaverini lahjoittamista, jotka ovat välivarastossa luonani, mutta saan niistä itsekin lahjoitusneuleita tehdä. Vaikka kuormasta syönkin, niin lahjoitettavaa lankaa riittää silti myös muille, sillä sitä tuli kaiken kaikkiaan noin 24 kiloa! Tämän langan vyöte sanoi: G-B Jil Color 100 % Schurwolle.


Samaisen Ledger-KALin höpöttelyketjussa oli ensin kuva piposta, jollainen oli nähty Ledgerin päässä joskus ja sitten kuvan mukaan tehty pipo. En heti innostunut. Mutta kun Tuin Kutomon viimeisimmässä podcast-jaksossa Laika esitteli samalla mallilla tekemäänsä pipoa, niin sitten heräsin. Tuohon on juuri sopivaa lankaa niissä lahjoituslangoissa! Lanka on Dalegarnin Falk, jota on yksi kerä ja yksi jämäkerä. Toivottavasti riittävät. Pipon malli löytyy fisun Ravelry-projekteista Thinking cap -nimellä.Pitihän sitä taas yksi joustinneulepipokin aloittaa. Nämä valmistuvat nopsaan ja näihin saa kivasti käytettyä kaikenlaisia jämiä. Tässä taas niitä kaverilta saatuja lankoja, jotain Novitan vanhempaa tuotantoa varmaankin. 

Ei kommentteja: